Bereidingswijze
-Week de bonen een nacht als je ze droog gebruikt.
-Snipper de ui fijn en de paprika in blokjes.
-Snijd je gerookt vlees in hapklare stukjes.
-Fruit de ui en het vlees eerst in olie op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
-Voeg al het andere toe en genoeg water om de bonen net te bedekken.
-Breng aan de kook en laat dan 40 minuten zacht sudderen.
-Dek af met een deksel als u droge bonen gebruikt / dek niet af als u ingeblikte bonen gebruikt.
-Haal na 40 minuten het deksel eraf en laat sudderen tot het naar wens is ingekookt.
-Garneer met vers gesneden dille of peterselie.
Serveer met stokbrood.
-Snipper de ui fijn en de paprika in blokjes.
-Snijd je gerookt vlees in hapklare stukjes.
-Fruit de ui en het vlees eerst in olie op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
-Voeg al het andere toe en genoeg water om de bonen net te bedekken.
-Breng aan de kook en laat dan 40 minuten zacht sudderen.
-Dek af met een deksel als u droge bonen gebruikt / dek niet af als u ingeblikte bonen gebruikt.
-Haal na 40 minuten het deksel eraf en laat sudderen tot het naar wens is ingekookt.
-Garneer met vers gesneden dille of peterselie.
Serveer met stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze rokerige Roemeense Bonenstoofpot smaakt erg goed. Er zijn maar een paar basisingrediënten voor nodig, het is veelzijdig, dus je kunt gebruiken wat je hebt, en het heeft slechts ongeveer 5-10 minuten voorbereidingstijd nodig.
Ingrediënten
500 g voorgeweekte witte bonen (of 3 blikken)
2 grote uien, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
1 rookworst of vlees naar keuze (optioneel)
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel bonenkruid
1,5 theelepel zout (plus of minus naar smaak)
Olie om te frituren
Water om af te dekken
Een paar eetlepels gehakte verse dille en peterselie voor garnering.
2 grote uien, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
1 rookworst of vlees naar keuze (optioneel)
1 eetlepel gerookte paprika
1 eetlepel bonenkruid
1,5 theelepel zout (plus of minus naar smaak)
Olie om te frituren
Water om af te dekken
Een paar eetlepels gehakte verse dille en peterselie voor garnering.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493884
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cristina
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht