Bereidingswijze
Bereid de kokoscurrysaus:
-bak de aromaten in kokosolie tot geurig, voeg dan de groenten, kokosmelk en water toe en laat 15 minuten sudderen.
Bereid de gehaktballetjes:
-terwijl de kokos-currysaus suddert, meng je alle ingrediënten voor de gehaktbal in een kom tot ze gelijkmatig zijn gemengd en vorm je gehaktballen ter grootte van een golfbal.
Meng de kokos-currysaus:
-Zodra de groenten zacht zijn, haal je van het vuur en laat je ze 5 minuten afkoelen en mix je tot een gladde massa.
Kook de gehaktballetjes in de saus:
-doe de saus terug in de pan. Als het te dun is, voeg dan een 1/2 kopje water toe, rekening houdend met het feit dat het meer zal inkoken naarmate de gehaktballetjes sudderen. Zet het vuur op middelhoog en zodra de saus licht borrelt* voeg je de gehaktballetjes toe. Bak 5 minuten aan één kant en draai dan elke gehaktbal om. Dek af, zet het vuur laag tot medium-laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
Garnering:
-Lepel 2-3 eetlepels van de kooksaus uit en meng dit met 2-3 eetlepels mascarpone of roomkaas. U kunt een vork gebruiken om de mascarpone/roomkaas te mengen voordat u deze met de saus combineert, zodat u een heel gladde crème zonder klontjes krijgt. Sprenkel dit over de gehaktballen samen met wat gehakte verse koriander.
-bak de aromaten in kokosolie tot geurig, voeg dan de groenten, kokosmelk en water toe en laat 15 minuten sudderen.
Bereid de gehaktballetjes:
-terwijl de kokos-currysaus suddert, meng je alle ingrediënten voor de gehaktbal in een kom tot ze gelijkmatig zijn gemengd en vorm je gehaktballen ter grootte van een golfbal.
Meng de kokos-currysaus:
-Zodra de groenten zacht zijn, haal je van het vuur en laat je ze 5 minuten afkoelen en mix je tot een gladde massa.
Kook de gehaktballetjes in de saus:
-doe de saus terug in de pan. Als het te dun is, voeg dan een 1/2 kopje water toe, rekening houdend met het feit dat het meer zal inkoken naarmate de gehaktballetjes sudderen. Zet het vuur op middelhoog en zodra de saus licht borrelt* voeg je de gehaktballetjes toe. Bak 5 minuten aan één kant en draai dan elke gehaktbal om. Dek af, zet het vuur laag tot medium-laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
Garnering:
-Lepel 2-3 eetlepels van de kooksaus uit en meng dit met 2-3 eetlepels mascarpone of roomkaas. U kunt een vork gebruiken om de mascarpone/roomkaas te mengen voordat u deze met de saus combineert, zodat u een heel gladde crème zonder klontjes krijgt. Sprenkel dit over de gehaktballen samen met wat gehakte verse koriander.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze malse rundergehaktballetjes gepocheerd in een zoet-pittige kokoscurrysaus , smelten weg in je mond ! Geserveerd met een scheutje romige mascarpone, een toppertje !
Ingrediënten
Kokos Curry Saus :
1 à 1,5 blik kokosmelk
1 gele paprika
2 middelgrote verse tomaten
1 grote gele ui of 2-3 kleinere
3 teentjes knoflook
Stukje verse gember van 1,5 cm
2 eetlepels verse koriander, plus meer voor garnering
2 rode pepers of 1/2 verse jalapeno (de rest kan je ook als garnering gebruiken)
1 eetlepel kokosolie
2 eetlepels kerriepoeder
Gehaktballen :
900 gram rundergehakt
1 rode ui, fijngesneden
4 volle eetlepels paneermeel
1 ei
12 cl yoghurt
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
Stukje gember van 1 cm, gepureerd
1-2 hete rode pepers, fijngesneden en zaadjes verwijderd
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels garam masala
1,5 theelepel zout
Garneer (optioneel) :
2-3 eetlepels van de saus uit de koekenpan
2-3 eetlepels mascarpone of roomkaas
2 eetlepels gehakte verse koriander
1 à 1,5 blik kokosmelk
1 gele paprika
2 middelgrote verse tomaten
1 grote gele ui of 2-3 kleinere
3 teentjes knoflook
Stukje verse gember van 1,5 cm
2 eetlepels verse koriander, plus meer voor garnering
2 rode pepers of 1/2 verse jalapeno (de rest kan je ook als garnering gebruiken)
1 eetlepel kokosolie
2 eetlepels kerriepoeder
Gehaktballen :
900 gram rundergehakt
1 rode ui, fijngesneden
4 volle eetlepels paneermeel
1 ei
12 cl yoghurt
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
Stukje gember van 1 cm, gepureerd
1-2 hete rode pepers, fijngesneden en zaadjes verwijderd
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels garam masala
1,5 theelepel zout
Garneer (optioneel) :
2-3 eetlepels van de saus uit de koekenpan
2-3 eetlepels mascarpone of roomkaas
2 eetlepels gehakte verse koriander
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493882
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cristina
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht