Salmorejo - Spaanse gekoelde tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/08/2022 - 10:21
Bereidingswijze
-Doe het brood in een blender met de tomaten, knoflook, 1 eetlepel azijn, zout en peper.
-Voeg terwijl de motor draait langzaam de olijfolie toe en meng goed gedurende minimaal 2 tot 3 minuten.

-Koel de soep minstens een paar uur voordat je hem serveert.

-Doe de soep in kommen en garneer met de eieren, een scheutje olijfolie en peterselie
Afbeelding
Salmorejo - Spaanse gekoelde tomatensoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koude tomatensoep uit Cordoba, kinderspel om te maken, maar laat wel minstens 2 uur koelen in de koelkast . 
Ingrediënten
140 g grof getextureerd witbrood, minimaal 2 tot 3 dagen oud
1,5 kg rijpe tomaten, geschild en gezaaid
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tot 2 eetlepels sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper
1/3 kopje extra vergine olijfolie
2 hardgekookte eieren, gehakt
Extra vierge olijfolie als garnering
Peterselieblaadjes als garnering
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493879
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Joanne Weir - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester