Bereidingswijze
-Hak op een werkvlak de salie, rozemarijn, peper, knoflook, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper en venkelpollen fijn.
-Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe.
-Bak het varkensvlees, af en toe draaiend, tot het aan alle kanten goudbruin is, 8 tot 10 minuten.
-Rol het varkensvlees door het kruidenmengsel en zet opzij.
-Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en schep de zachte binnenkant eruit. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met de resterende 3 eetlepels olijfolie.
-Leg het varkensvlees aan de binnenkant van het stokbrood zodat het varkensvlees volledig omsloten is. Snijd de overtollige uiteinden van het brood af. Bind het stokbrood met tussenpozen van 3 cm vast met keukentouw.
- Verwarm een oven voor op 190 °C.
-Leg het varkensvlees op een bakplaat en rooster het tot het gaar is, 68°C op een direct afleesbare thermometer die in het dikste deel is gestoken, 25 tot 30 minuten.
-Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten. Verwijder de touwtjes en snij in plakjes en serveren .
-Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe.
-Bak het varkensvlees, af en toe draaiend, tot het aan alle kanten goudbruin is, 8 tot 10 minuten.
-Rol het varkensvlees door het kruidenmengsel en zet opzij.
-Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en schep de zachte binnenkant eruit. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met de resterende 3 eetlepels olijfolie.
-Leg het varkensvlees aan de binnenkant van het stokbrood zodat het varkensvlees volledig omsloten is. Snijd de overtollige uiteinden van het brood af. Bind het stokbrood met tussenpozen van 3 cm vast met keukentouw.
- Verwarm een oven voor op 190 °C.
-Leg het varkensvlees op een bakplaat en rooster het tot het gaar is, 68°C op een direct afleesbare thermometer die in het dikste deel is gestoken, 25 tot 30 minuten.
-Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten. Verwijder de touwtjes en snij in plakjes en serveren .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een prachtige en gemakkelijke techniek voor geroosterd varkensvlees in een stokbrood met heerlijke verse kruiden en natuurlijk knoflook en olijfolie! Ik weet zeker dat dit ook een favoriet van jou zal worden . Lekker als warm voorgerecht-tussendoor of hoofdgerecht !
Ingrediënten
2 theelepels vers gesneden salie
2 theelepels vers gehakte rozemarijn
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
1/4 theelepel venkelpollen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 varkenshaasje ( bijgesneden)
1 krokant stokbrood
2 theelepels vers gehakte rozemarijn
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
1/4 theelepel venkelpollen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 varkenshaasje ( bijgesneden)
1 krokant stokbrood
Hulpmiddelen & keukengerei
keukentouw
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1493878
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Joanne Weir- Pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht