Gestoofd varkensvlees met postelein

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/07/2022 - 12:24
Bereidingswijze
-Bedek de varkensschouder met water in een grote pan met deksel, zoals een braadpan. Breng aan de kook en laat dan sudderen. Schuim al het schuim of schuim dat zich ontwikkelt af.
-Voeg de resterende smooringrediënten toe, dek de pan af, zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen tot het varkensvlees zacht is - van 90 minuten voor varkensvlees uit de winkel tot 3 uur voor een oud wild zwijn.
-Maak ondertussen een kom, bakplaat of gietijzeren pan heet en braad hierin de ui, gesneden kant van de tomaten en knoflook tot ze goed zwartgeblakerd zijn. Terwijl dit gebeurt, rehydrateer je de chilipepers met heet water nadat je zaadjes en steeltjes hebt verwijdert
-Als de groenten goed verkoold zijn, gooi je de knoflookschillen weg en doe je alles in de blender, samen met de chilipepers -- gooi het chiliwater weg.
-Voeg de tomaten toe en een snufje zout en puree. Als je wilt, duw je de salsa door een fijnmazige zeef in een kom om alle stukjes schil en zaden, die onverteerbaar zijn, te verwijderen.
-Verhit het reuzel in een sauteerpan en giet de salsa erin. Het zal spetteren en spetteren. Roer dit constant totdat het reuzel is opgenomen, zet dan het vuur laag en dek de pan af.
-Als het varkensvlees zacht is, zeef de bouillon en reserveer.
-Snijd de varkenshaas hier en daar dwars door zodat je geen lange, draderige stukken hebt. Veeg de pot schoon, doe het varkensvlees, de gezeefde bouillon erin, voeg de salsa en de postelein toe. Laat dit ongeveer 10 tot 20 minuten sudderen en voeg zout naar smaak toe.
-Serveer met de crema ernaast, met wat hete saus en tortilla's.
Afbeelding
Gestoofd varkensvlees met postelein
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je op zoek bent naar recepten voor postelein, dan vind je zeker veel met rauwe postelein.  Maar het is ook geweldig gekookt, en dit recept voor 'carne de puerco con verdolagas'.  Ik gebruik meestal schoudervlees van een wild zwijn voor dit recept, maar gewone varkensschouder of -ribben zijn allemaal gebruikelijk in Mexico. De meeste ingrediënten hier zijn gemakkelijk te vinden, maar we geven hieronder enkele vervangingen mee ( zie tips)
Ingrediënten
GESTOOFD VARKENSVLEES :
1,5 kg varkensschouder, in grote stukken gesneden
Zout
3 laurierblaadjes
1 eetlepel Mexicaanse oregano
1/2 ui, grof gesneden
4 teentjes knoflook, geplet
1 takje epazote (optioneel)
2 hoja santa bladeren (optioneel)
SALSA
4 pruimtomaten, gehalveerd
1 witte ui, in vieren gesneden
4 teentjes knoflook, ongepeld
2 tot 5 guajillo-pepers, gezaaid, gesteeld en gerehydrateerd
2 tot 5 ancho chilipepers gezaaid, gesteeld en gerehydrateerd
2 tot 5 chiles morita, of chipotles in adobo
150 g gepelde tomaten
Zout
3 eetlepels reuzel of plantaardige olie
AF TE MAKEN :
1 kg postelein
Crema of zure room naar smaak
Leuke tips
-Als u de exacte chilipepers niet kunt vinden, is elke combinatie voldoende. Andere goede zijn pasilla's, chiles negro, chiles California en gedroogde rode Hatch-chilipepers. Voor de pittigere moritas kun je de chipotles meestal in adobo vinden. Zo niet, dan is elke hete chili voldoende.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493874
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Hank Shaw-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
marcdepester