Gestoomde Postelein

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/07/2022 - 12:00
Bereidingswijze
-Vul een kleine steelpan of brede koekenpan met 24 cl water en voeg het teentje knoflook toe. Zet het vuur op middelhoog.
-Breng het water aan de kook, voeg de postelein toe en zet het vuur laag. Bedek de pan of koekenpan en laat 6 minuten koken.
-De kooktijd zal ook afhangen van de malsheid van de postelein, omdat het lange en houtachtige stengels heeft, zal het meer tijd kosten om te koken in vergelijking met zachte kleine bladeren en stoom.
-Haal het van het vuur en laat uitlekken.
-Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
-serveren met de Cotija-kaas of als je het niet kunt vinden, is Parmezaanse kaas een goed alternatief.
-Vergeet niet dat deze twee soorten kaas zout zijn, het is niet nodig om te veel zout aan de postelein toe te voegen.
Afbeelding
Gestoomde Postelein
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en gemakkelijk recept voor postelein. Van postelein is aangetoond dat het vijf keer meer omega-3-vetzuren bevat dan spinazie
Ingrediƫnten
400 g postelein
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Cotija-kaas of Parmezaanse kaas
zout & peper naar smaak
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493873
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Mexico Kitchen - chef = Mely Martinez
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester