Postelein Chimichurri

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/07/2022 - 11:46
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Verwerk tot een gladde massa.
Afbeelding
Postelein Chimichurri
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Postelein Chimichurri is een twist van de traditionele Argentijnse smaakmaker , die een van de meest voedzame planten ter wereld gebruikt!
Ingrediënten
200 g posteleinblaadjes
200 g Italiaanse peterselieblaadjes
1 eetlepel gehakte verse oregano
3 teentjes knoflook - fijngehakt
1 kleine jalapenopeper - indien gewenst zonder zaad --OF-- 1 theelepel geplette rode pepervlokken
12 cl extra vierge olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn - of naar smaak
Zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
Leuke tips
Chimichurri is een knoflookachtige, azijnachtige kruidensaus/condiment uit Argentinië die ze serveren bij gegrild en gebarbecued vlees. Het is eigenlijk heel lekker bij alles, inclusief varkensvlees, kip, vis en groenten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493872
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Carol
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester