Bereidingswijze
-Snijd de ui doormidden. Snij de helft in blokjes en de andere helft in grote stukken. Doe de in blokjes gesneden ui in een zeef en laat onder koud stromend water lopen; droogleggen.
-Vul een steelpan met water. Voeg stukjes ui, knoflookteentjes, 2 eetlepels zout en zwarte peper toe. Aan de kook brengen.
-Voeg garnalen toe, zet het vuur uit en laat 1 minuut staan of tot de scampi roze en gaar zijn. Giet af en laat de garnalen afkoelen. Gooi ui en knoflook weg.
-Meng ketchup, mosselensap, limoensap en hete saus.
-Meng in een andere kom de gekoelde scampi, in blokjes gesneden ui, jicama, komkommer, avocado en koriander.
-Giet de dressing over de combinatie van garnalen en groenten, meng alles dooreen
-Serveer in grote, breedgerande glazen met een garnaal erop. Garneer met een partje limoen en koriander
-Vul een steelpan met water. Voeg stukjes ui, knoflookteentjes, 2 eetlepels zout en zwarte peper toe. Aan de kook brengen.
-Voeg garnalen toe, zet het vuur uit en laat 1 minuut staan of tot de scampi roze en gaar zijn. Giet af en laat de garnalen afkoelen. Gooi ui en knoflook weg.
-Meng ketchup, mosselensap, limoensap en hete saus.
-Meng in een andere kom de gekoelde scampi, in blokjes gesneden ui, jicama, komkommer, avocado en koriander.
-Giet de dressing over de combinatie van garnalen en groenten, meng alles dooreen
-Serveer in grote, breedgerande glazen met een garnaal erop. Garneer met een partje limoen en koriander
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexicaanse garnalen cocktail, ook wel bekend als 'Cóctel de Camarónes', lijkt helemaal niet op een garnalencocktail die wij kennen . Deze versie is bijna als een "salade in een glas!" Het zit boordevol knapperige groenten en garnalen in een pittige, pittige tomatensaus.....Caramba ! Zet de Tequila maar klaar !
Ingrediënten
1 middelgrote witte ui
6 grote teentjes knoflook - grof gehakt
2 eetlepels zout - plus meer naar smaak
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
500 g grote scampi - 16-20 stuks, gepeld, ontdaan van darmen en staarten verwijderd behalve 6 voor bovenop als garnering
18 cl ketchup
18 cl mosselensap
2-3 eetlepels limoensap - of naar smaak
Mexicaanse hete saus - naar smaak
½ kleine jicama - geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 200 g)
½ grote Engelse komkommer - in blokjes (ongeveer 200 g)
2 middelgrote avocado's - geschild, ontpit en in stukjes gesneden
150 g gehakte koriander
Limoenpartjes - om te serveren
Koriandertakjes - om te serveren
6 grote teentjes knoflook - grof gehakt
2 eetlepels zout - plus meer naar smaak
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
500 g grote scampi - 16-20 stuks, gepeld, ontdaan van darmen en staarten verwijderd behalve 6 voor bovenop als garnering
18 cl ketchup
18 cl mosselensap
2-3 eetlepels limoensap - of naar smaak
Mexicaanse hete saus - naar smaak
½ kleine jicama - geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 200 g)
½ grote Engelse komkommer - in blokjes (ongeveer 200 g)
2 middelgrote avocado's - geschild, ontpit en in stukjes gesneden
150 g gehakte koriander
Limoenpartjes - om te serveren
Koriandertakjes - om te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493871
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Carol
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht