Bereidingswijze
-Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur in een braadpan of andere zware soeppan. Voeg het vlees toe en bak tot het niet meer roze is, terwijl je het breekt. Breng over naar een met bakpapier beklede plaat. Als er veel overtollig vet is, veegt u de pan schoon om deze te verwijderen.
-Zet de pan terug op het vuur op middelhoog vuur en voeg de resterende olie toe.
-Voeg de ui en paprika toe, zet het vuur laag en kook 6-7 minuten of tot ze zacht beginnen te worden.
-Voeg het rundvlees terug toe aan de pot.
-Voeg de knoflook, chilipoeder, komijn en koriander toe en roer even door.
-Voeg de runderbouillon, bonen, tomaten en tomatenpuree toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag tot medium-laag en laat 20-25 minuten onafgedekt sudderen.
-Haal de pan van het vuur en laat het 2-3 minuten staan zodat het niet meer kookt.
-Roer het limoensap erdoor.
-Voeg de roomkaas toe en roer tot het is opgenomen in de chili, voeg dan de geraspte Mexicaanse melangekaas toe met een handvol, roer na elke toevoeging.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper.
-Roer de koriander erdoor.
-Zet de pan terug op het vuur op middelhoog vuur en voeg de resterende olie toe.
-Voeg de ui en paprika toe, zet het vuur laag en kook 6-7 minuten of tot ze zacht beginnen te worden.
-Voeg het rundvlees terug toe aan de pot.
-Voeg de knoflook, chilipoeder, komijn en koriander toe en roer even door.
-Voeg de runderbouillon, bonen, tomaten en tomatenpuree toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag tot medium-laag en laat 20-25 minuten onafgedekt sudderen.
-Haal de pan van het vuur en laat het 2-3 minuten staan zodat het niet meer kookt.
-Roer het limoensap erdoor.
-Voeg de roomkaas toe en roer tot het is opgenomen in de chili, voeg dan de geraspte Mexicaanse melangekaas toe met een handvol, roer na elke toevoeging.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper.
-Roer de koriander erdoor.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rundvlees, bonen, kruiden en kaas maken deze hartige, pittige, makkelijke Romige Taco Soep onweerstaanbaar! Het beste van alles is dat het budgetvriendelijk is en in ongeveer een uur klaar is.
Ingrediënten
2 eetlepels koolzaadolie
500 g rundergehakt
1 grote ui - gesnipperd
1 grote groene paprika of Poblano peper - gehakt
4 teentjes knoflook - fijngehakt
1 ½ eetlepel chilipoeder - of naar smaak
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 liter runderbouillon
2 blikken (elk 430 g) pintobonen - uitgelekt en afgespoeld
1 blik (280 g ) tomatenblokjes met groene chilipepers - niet uitgelekt
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel limoensap
200 g roomkaas
250 g fijngeraspte Mexicaanse kaasmix
Zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
½ kopje gehakte koriander - plus blaadjes voor garnering
Limoenpartjes - om te serveren
Jalapenoplakken - om te serveren
Tomatenblokjes - om te serveren
Tortillachips - om te serveren
500 g rundergehakt
1 grote ui - gesnipperd
1 grote groene paprika of Poblano peper - gehakt
4 teentjes knoflook - fijngehakt
1 ½ eetlepel chilipoeder - of naar smaak
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 liter runderbouillon
2 blikken (elk 430 g) pintobonen - uitgelekt en afgespoeld
1 blik (280 g ) tomatenblokjes met groene chilipepers - niet uitgelekt
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel limoensap
200 g roomkaas
250 g fijngeraspte Mexicaanse kaasmix
Zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
½ kopje gehakte koriander - plus blaadjes voor garnering
Limoenpartjes - om te serveren
Jalapenoplakken - om te serveren
Tomatenblokjes - om te serveren
Tortillachips - om te serveren
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
VOORUIT MAKEN:
-Kan een dag van tevoren gemaakt worden. Koel volledig af en zet in de koelkast tot het nodig is. Als je de soep in de soeppan hebt bewaard, plaats je hem gewoon terug op de kookplaat en verwarm je hem op middelhoog vuur tot hij goed warm is. Roer het een paar keer door terwijl je de soep verwarmt.
DIEPVRIESVRIENDELIJK:
- Laat volledig afkoelen en plaats in de gewenste hoeveelheden in diepvriesbestendige containers. Vries 1 tot 2 maanden in. Ontdooien in de koelkast en opwarmen op het fornuis of in de magnetron.
INSTRUCTIES VOOR DE SLOWCOOKER:
-Braad het vlees bruin en maak de uien en paprika's zacht. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de roomkaas, kaas en koriander. Kook 3 tot 4 uur op High of 6 tot 7 uur op Low. Roer de roomkaas en Mexicaanse melangekaas erdoor tot ze gesmolten zijn en voeg dan de koriander toe.
-Kan een dag van tevoren gemaakt worden. Koel volledig af en zet in de koelkast tot het nodig is. Als je de soep in de soeppan hebt bewaard, plaats je hem gewoon terug op de kookplaat en verwarm je hem op middelhoog vuur tot hij goed warm is. Roer het een paar keer door terwijl je de soep verwarmt.
DIEPVRIESVRIENDELIJK:
- Laat volledig afkoelen en plaats in de gewenste hoeveelheden in diepvriesbestendige containers. Vries 1 tot 2 maanden in. Ontdooien in de koelkast en opwarmen op het fornuis of in de magnetron.
INSTRUCTIES VOOR DE SLOWCOOKER:
-Braad het vlees bruin en maak de uien en paprika's zacht. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de roomkaas, kaas en koriander. Kook 3 tot 4 uur op High of 6 tot 7 uur op Low. Roer de roomkaas en Mexicaanse melangekaas erdoor tot ze gesmolten zijn en voeg dan de koriander toe.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493870
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Carol
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht