Kip Pinot Noir met Wilde Champignons en Verse Basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/07/2022 - 11:14
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kipfilets met zout en zwarte peper.
-Verhit 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een braadpan.
-Leg de kipfilets met de velzijde naar beneden in de hete olie en bruin 4-5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai en bruin de andere kant ongeveer 4-5 minuten. Breng over naar een bord.
-Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in de braadpan en voeg de ui toe.
-Zet het vuur laag tot medium en bak de ui 3-4 minuten of tot hij zacht is.
-Voeg knoflook toe en bak 30 seconden of tot geurig. Roer de tomaten erdoor en kook 1 minuut.
-Voeg de wijn toe en breng aan de kook, schraap eventueel gebruinde stukjes eraf. Voeg de kippenbouillon, oregano en tijm toe en breng aan de kook.
-Leg de kip met de huid naar beneden in de pan, dek goed af en plaats in de oven. Kook 1 uur, één keer draaien of tot de kip goed gaar en zacht is.
-Combineer 1 eetlepel boter met bloem. Voeg toe aan de pan met kip en breng aan de kook om in te dikken.
-Verhit de resterende 1 eetlepel boter op middelhoog vuur in een koekenpan of bakpan.
-Voeg de champignons toe en bak 4-5 minuten of tot ze bruin zijn. Breng over naar de pan met kip, roer de gehakte verse basilicum erdoor, breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer.
Afbeelding
Kip Pinot Noir met Wilde Champignons en Verse Basilicum
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip Pinot Noir met Wilde Champignons en Verse Basilicum is een gerecht met een Europese flair! Een rijke, maar toch lichte wijnsaus met aardachtige boschampignons is perfect voor de overgang van zomer naar herfst!
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
2 gespleten kipfilets - (met bot, vel)
½ middelgrote ui - gehakt
8 teentjes knoflook - gehalveerd
3 kleine pruimtomaten - ontpit en in stukjes gesneden (of 200 g uitgelekte tomatenblokjes uit blik)
24 cl droge rode wijn - bij voorkeur pinot noir
420 cl kippenbouillon
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels ongezouten boter - zacht
1 eetlepel bloem
220 g gemengde boschampignons - cremini, oester en shiitake, in plakjes
¼ kopje gehakte verse basilicum
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493869
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Carol
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester