Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Bak de bodem blind voor.
2 Kook of stoom de spruitjes beetgaar. Halveer ze. Snij de aardappelen in stukken. Snij de kaas in blokjes.
3 Klop de eieren los met de room, nootmuskaat, peper en zout.
4 Haal de taartvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Giet het ei-roommengsel in de vorm en verdeel er de spruitjes, aardappelen en blokjes kaas over.
5 Zet de quiche 30 minuten in de oven, tot hij gaar en mooi goudbruin is. Lekker met een beetje mosterd.
2 Kook of stoom de spruitjes beetgaar. Halveer ze. Snij de aardappelen in stukken. Snij de kaas in blokjes.
3 Klop de eieren los met de room, nootmuskaat, peper en zout.
4 Haal de taartvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en bestrooi de bodem met paneermeel. Giet het ei-roommengsel in de vorm en verdeel er de spruitjes, aardappelen en blokjes kaas over.
5 Zet de quiche 30 minuten in de oven, tot hij gaar en mooi goudbruin is. Lekker met een beetje mosterd.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker op een koude dag en niet moeilijk om te bereiden
Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
300 g spruiten
200 g aardappelen (gekookt)
3 eieren
120 g oude kaas
20 cl room
2 el paneermeel
nootmuskaat
boter
peper
zout
300 g spruiten
200 g aardappelen (gekookt)
3 eieren
120 g oude kaas
20 cl room
2 el paneermeel
nootmuskaat
boter
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493866
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch