Bereidingswijze
DE VULLING MAKEN :
-Voeg in een pan het rundergehakt toe en bak een paar minuten of tot er olie vrijkomt.
-Voeg de ui en aardappelen toe en roer tot de ui glazig is. Voeg alle kruiden en zout toe en bak nog wat meer op middelhoog vuur.
-Zet het vuur lager en bak tot de ui lichtbruin wordt, het vlees gaar is en de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de groene erwten toe en bak nog eens drie minuten. Houd opzij om af te koelen.
*OPMERKING: Er is geen olie aan de vulling toegevoegd omdat het rundvlees genoeg vet bevatte om alles mee te bakken. Als u rundergehakt met minder vet gebruikt, voeg dan twee eetlepels olie toe bij het bakken van het rundvlees.
HET DEEG MAKEN :
-Voeg in een kom alle ingrediënten (behalve water) toe en meng door de ingrediënten met je handen tegen elkaar te wrijven.
-Voeg geleidelijk het water toe en kneed tot je een soepel en niet plakkerig deeg krijgt. Het deeg moet een beetje stevigheid hebben.
-Dek het deeg af en laat het 15 minuten rusten.
BEREIDING VAN DE SAMOSA :
-Maak zes gelijke balletjes van het deeg.
-Neem een bal en rol deze met de deegroller uit tot een cirkel van gemiddelde dikte van ongeveer 15 cm. (Dit deeg heeft geen droge bloem nodig om te rollen).
-Gebruik een mes om de cirkel doormidden te snijden.
-Neem een helft en vouw het in een kegel. Verzegel langs de vouw door deze tussen uw vingers te drukken.
-Plaats deze kegel tussen duim en wijsvinger. Vul de kegel met de vulling. Het kan twee eetlepels of iets minder kosten. Niet laten overlopen.
-Maak de open randen van de kegel nat met water en knijp de zijkanten samen om ze af te dichten.
-Nu zou je een driehoekige samosa moeten hebben.
-Herhaal deze stap met de rest van het deeg en de vulling.
-Dek de samosa af met een doek en leg deze 20 minuten opzij. bij voorkeur in de koelkast als je keuken heet is.
-Verhit de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de samosa's toe, maar druk de pan niet te vol.
-Bak op middelhoog vuur tot de samosa aan alle kanten goudbruin is. De frituurtijd kan 7 tot 8 minuten duren.
-Voeg in een pan het rundergehakt toe en bak een paar minuten of tot er olie vrijkomt.
-Voeg de ui en aardappelen toe en roer tot de ui glazig is. Voeg alle kruiden en zout toe en bak nog wat meer op middelhoog vuur.
-Zet het vuur lager en bak tot de ui lichtbruin wordt, het vlees gaar is en de aardappelen gaar zijn.
-Voeg de groene erwten toe en bak nog eens drie minuten. Houd opzij om af te koelen.
*OPMERKING: Er is geen olie aan de vulling toegevoegd omdat het rundvlees genoeg vet bevatte om alles mee te bakken. Als u rundergehakt met minder vet gebruikt, voeg dan twee eetlepels olie toe bij het bakken van het rundvlees.
HET DEEG MAKEN :
-Voeg in een kom alle ingrediënten (behalve water) toe en meng door de ingrediënten met je handen tegen elkaar te wrijven.
-Voeg geleidelijk het water toe en kneed tot je een soepel en niet plakkerig deeg krijgt. Het deeg moet een beetje stevigheid hebben.
-Dek het deeg af en laat het 15 minuten rusten.
BEREIDING VAN DE SAMOSA :
-Maak zes gelijke balletjes van het deeg.
-Neem een bal en rol deze met de deegroller uit tot een cirkel van gemiddelde dikte van ongeveer 15 cm. (Dit deeg heeft geen droge bloem nodig om te rollen).
-Gebruik een mes om de cirkel doormidden te snijden.
-Neem een helft en vouw het in een kegel. Verzegel langs de vouw door deze tussen uw vingers te drukken.
-Plaats deze kegel tussen duim en wijsvinger. Vul de kegel met de vulling. Het kan twee eetlepels of iets minder kosten. Niet laten overlopen.
-Maak de open randen van de kegel nat met water en knijp de zijkanten samen om ze af te dichten.
-Nu zou je een driehoekige samosa moeten hebben.
-Herhaal deze stap met de rest van het deeg en de vulling.
-Dek de samosa af met een doek en leg deze 20 minuten opzij. bij voorkeur in de koelkast als je keuken heet is.
-Verhit de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de samosa's toe, maar druk de pan niet te vol.
-Bak op middelhoog vuur tot de samosa aan alle kanten goudbruin is. De frituurtijd kan 7 tot 8 minuten duren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfgemaakte punjabi samosa gevuld met rundvlees en aardappelen, met een knapperige heerlijke korst.
Ingrediënten
VOOR DE VULLING :
350 gram rundergehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 middelgrote aardappel in stukjes
50 g groene erwten die ik bevroren heb gebruikt
¾ theelepel zout
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel korianderpoeder
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel gemberpoeder
1 ¼ theelepel garam masala poeder
OM DE SAMOSAS TE FRITUREN :
2 kopjes olie
VOOR HET DEEG :
400 g bloem voor alle doeleinden
½ theelepel zout
½ theelepel komijnzaad
6 cl gesmolten boter
12 cl warm water heb je misschien minder nodig
350 gram rundergehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 middelgrote aardappel in stukjes
50 g groene erwten die ik bevroren heb gebruikt
¾ theelepel zout
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel korianderpoeder
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel gemberpoeder
1 ¼ theelepel garam masala poeder
OM DE SAMOSAS TE FRITUREN :
2 kopjes olie
VOOR HET DEEG :
400 g bloem voor alle doeleinden
½ theelepel zout
½ theelepel komijnzaad
6 cl gesmolten boter
12 cl warm water heb je misschien minder nodig
Hulpmiddelen & keukengerei
deegrol
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493863
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Muna Kenny
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht