Bereidingswijze
-Verwijder de steeltjes van de spinazie. Wassen, drogen en fijn hakken.
-Voeg alle ui, gember, groene peper en alle kruiden toe aan de bloem en meng goed.
-Voeg het ijskoud water toe om een luchtig, glad beslag te maken. Strooi het bakpoeder over deze pasta en meng lichtjes. Zet 15-20 minuten apart.
-Verhit olie om te frituren, tot een druppel pakora-mengsel direct naar boven drijft. Laat de olie niet roken.
-Laat een theelepel pakora-mix in de olie vallen tot het oppervlak bedekt is. Het gebruik van een theelepel geeft de pakora de vorm van een knoedel, terwijl het deeg van je vingers laat vallen een delicatere, interessantere vorm geeft. Roer en draai de pakora tot ze aan alle kanten licht goudbruin zijn, ongeveer 4-5 minuten.
-Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op.
-Voeg alle ui, gember, groene peper en alle kruiden toe aan de bloem en meng goed.
-Voeg het ijskoud water toe om een luchtig, glad beslag te maken. Strooi het bakpoeder over deze pasta en meng lichtjes. Zet 15-20 minuten apart.
-Verhit olie om te frituren, tot een druppel pakora-mengsel direct naar boven drijft. Laat de olie niet roken.
-Laat een theelepel pakora-mix in de olie vallen tot het oppervlak bedekt is. Het gebruik van een theelepel geeft de pakora de vorm van een knoedel, terwijl het deeg van je vingers laat vallen een delicatere, interessantere vorm geeft. Roer en draai de pakora tot ze aan alle kanten licht goudbruin zijn, ongeveer 4-5 minuten.
-Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pakora is een Indiaas gefrituurde snack of hapje. Men haalt een ingrediënt door een beslag van bloem van kikkererwten en frituurt het. Afhankelijk van het ingrediënt worden verschillende benamingen gebruikt. Als men ui gebruikt, dan spreekt men van onion bhaji. Bij spinazie noemt men het palak pakora.
Ingrediënten
200 g verse spinazie
200 g kikkererwtenmeel
1 middelgrote ui, fijngehakt
2,5 cm gember, fijn geraspt
1 groene chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 tl gemalen venkelzaad
1/4 theelepel rode chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
een snufje asafoetida
2 el sesamzaadjes
1/4 theelepel bakpoeder
12 cl ijskoud water, en meer indien nodig
zout naar smaak
olie om in te frituren
200 g kikkererwtenmeel
1 middelgrote ui, fijngehakt
2,5 cm gember, fijn geraspt
1 groene chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 tl gemalen venkelzaad
1/4 theelepel rode chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
een snufje asafoetida
2 el sesamzaadjes
1/4 theelepel bakpoeder
12 cl ijskoud water, en meer indien nodig
zout naar smaak
olie om in te frituren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493862
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch