Bereidingswijze
Breng water met een snuf zout ( ½ bouillonblokje) aan de kook. Kook de pastinaak en de zoete aardappelen in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de paksoi toe en kook mee.
Fruit ondertussen de ui, rode peper, gember en de helft van de bosui enkele minuten.
Roer de Chilisaus met de sojasaus tot een sausje door elkaar.
Giet de groente af en vang wat kookvocht op. Stamp de groente met het gembermengsel , de kokosmelk en eventueel wat opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
Verdeel de stamppot over 2 ( voorverwarmde ) borden en garneer met de rest van de bosui en gefrituurde uitjes. Leg er de schoongemaakte makreel bij en serveer met het sausje.
Fruit ondertussen de ui, rode peper, gember en de helft van de bosui enkele minuten.
Roer de Chilisaus met de sojasaus tot een sausje door elkaar.
Giet de groente af en vang wat kookvocht op. Stamp de groente met het gembermengsel , de kokosmelk en eventueel wat opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
Verdeel de stamppot over 2 ( voorverwarmde ) borden en garneer met de rest van de bosui en gefrituurde uitjes. Leg er de schoongemaakte makreel bij en serveer met het sausje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige pastinaak stamppot met zoete aardappel en paksoi smaakte geweldig in dit koude natte decemberweer. Het zoet- pittig van het stamppotje combineert geweldig met de gerookte makreel. Voor het gemak koos ik voor gerookte makreelfilet i.p.v een hele makreel .
Ingrediënten
250 gram zoete aardappels geschild , in stukken
350 gram pastinaken geschild, in stukken
½ paksoi paksoi in repen
gerookte makreelfilet 2 stuks
1 eetlepel arachideolie
1 ½ cm geschild en fijngehakt
1 teen knoflook fijngehakt
1 kleine ui ( of halve gesnipperd)
½ – 1 rode peper in ringetjes
2 lente-/bosuitjes in ringen
50 milliliter kokosmelk
2 eetlepels chilisaus
½ eetlepel sojasaus
gefrituurde uitjes
350 gram pastinaken geschild, in stukken
½ paksoi paksoi in repen
gerookte makreelfilet 2 stuks
1 eetlepel arachideolie
1 ½ cm geschild en fijngehakt
1 teen knoflook fijngehakt
1 kleine ui ( of halve gesnipperd)
½ – 1 rode peper in ringetjes
2 lente-/bosuitjes in ringen
50 milliliter kokosmelk
2 eetlepels chilisaus
½ eetlepel sojasaus
gefrituurde uitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, pannetje, puree stamper, snijplank en mes
Leuke tips
Vervang het gembermengsel door 1 tl sambal naar keuze en bestrooi de stamppot met fijngehakte pinda's i.p.v gefrituurde uitjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493861
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht