Bereidingswijze
- Zet een kop sterke koffie of espresso, laat deze afkoelen en voeg er een scheut Amaretto aan toe.
- Pel de mandarijntjes, verwijder de witte velletjes en snij ze in stukjes, hou enkele schijfjes heel voor de garnering.
- Klop de slagroom met 1 el suiker stijf.
- Voeg dan de yoghurt en de speculaaskruiden toe en spatel alles goed door elkaar.
- Zet de potjes (glaasjes) klaar en doe in elk potje eerst een schep van het yoghurt /slagroom mengsel.
- Breek de speculaasjes in stukjes en dompel ze in het koffie Amaretto mengsel (niet TE lang want dan vallen de koekjes uit elkaar) doe in elk potje enkele stukjes van de stukjes koek .
- Doe er dan enkele stukjes mandarijn op en maak zo laagjes tot alles op is (zie foto's).
- Doe bovenop als laatste nog wat van de koekstukjes en een schijfje mandarijn.
- Als je hiervoor lege jampotjes neemt kun je deze makkelijk met het deksel erop bewaren in de koelkast, heb je andere glaasjes dek ze dan af met een stukje plastic folie en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Pel de mandarijntjes, verwijder de witte velletjes en snij ze in stukjes, hou enkele schijfjes heel voor de garnering.
- Klop de slagroom met 1 el suiker stijf.
- Voeg dan de yoghurt en de speculaaskruiden toe en spatel alles goed door elkaar.
- Zet de potjes (glaasjes) klaar en doe in elk potje eerst een schep van het yoghurt /slagroom mengsel.
- Breek de speculaasjes in stukjes en dompel ze in het koffie Amaretto mengsel (niet TE lang want dan vallen de koekjes uit elkaar) doe in elk potje enkele stukjes van de stukjes koek .
- Doe er dan enkele stukjes mandarijn op en maak zo laagjes tot alles op is (zie foto's).
- Doe bovenop als laatste nog wat van de koekstukjes en een schijfje mandarijn.
- Als je hiervoor lege jampotjes neemt kun je deze makkelijk met het deksel erop bewaren in de koelkast, heb je andere glaasjes dek ze dan af met een stukje plastic folie en zet ze tot gebruik in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel-klaar-toetje voor Sinterklaasavond of gewoon een lekker winters toetje. Dit nagerecht is super makkelijk te maken en bovendien ook nog eens heel snel klaar.
Ik heb hier mijn zelfgemaakte vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes gebruikt, maar je kunt ook prima andere (vanille) suiker gebruiken.
TIP: Je kunt in plaats van speculaas ook pepernoten gebruiken!
Ik heb hier mijn zelfgemaakte vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes gebruikt, maar je kunt ook prima andere (vanille) suiker gebruiken.
TIP: Je kunt in plaats van speculaas ook pepernoten gebruiken!
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 el (zelfgemaakte) vanillesuiker
- 12 speculaasjes
- 3 mandarijntjes
- 1 kop sterke koffie (of espresso)
- scheut Amaretto
- ½ tl speculaaskruiden
- 250 ml slagroom
- 1 el (zelfgemaakte) vanillesuiker
- 12 speculaasjes
- 3 mandarijntjes
- 1 kop sterke koffie (of espresso)
- scheut Amaretto
- ½ tl speculaaskruiden
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493860
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid