Bereidingswijze
Snij de zalm in gelijke blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en schenk er langzaam het bier of het mineraalwater bij. Klop dit met een vork tot een yoghurt dik beslag.
Verhit de frituurolie tot 180 graden. Haal de zalmblokjes door het beslag en laat het overtollige beslag even van de zalmblokjes afdruipen. Frituur de zalmblokjes in kleine porties in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken en bestrooi ze met zeezout.
Serveer ze eventueel met de beschreven rucola stamppot of met ovenfrietjes en een knapperige salade.
STAMPPOT voor 2 personen
750 gram kruimige aardappelen in stukken. 2 kleine sjalotten gesnipperd , 1 el kappertjes, 75 gram rucola, 75 gram crème fraîche.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep er de rucola en de kappertjes door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola stamppot over 2 borden en leg er de zalm kibbeling bovenop.
Verhit de frituurolie tot 180 graden. Haal de zalmblokjes door het beslag en laat het overtollige beslag even van de zalmblokjes afdruipen. Frituur de zalmblokjes in kleine porties in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken en bestrooi ze met zeezout.
Serveer ze eventueel met de beschreven rucola stamppot of met ovenfrietjes en een knapperige salade.
STAMPPOT voor 2 personen
750 gram kruimige aardappelen in stukken. 2 kleine sjalotten gesnipperd , 1 el kappertjes, 75 gram rucola, 75 gram crème fraîche.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep er de rucola en de kappertjes door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola stamppot over 2 borden en leg er de zalm kibbeling bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Volgens het Nederlanse visbureau zijn we het afgelopen jaar met z'n allen meer vis gaan eten. Dit gerecht van Janneke Philippi van een zalminspiratie werd geserveerd met een rucola stamppot met kappertjes. Wij kozen bij de zalm ovenfrietjes en een salade. Het is super lekker en zalig krokant.
Zie onder bij de beschrijving het recept voor de stamppot .
Zie onder bij de beschrijving het recept voor de stamppot .
Ingrediënten
250 gram zalm zonder huid in blokjes
75 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml bier of bruisend mineraal water( ik had alcoholvrij bier)
zeezout naar smaak
olie om in te frituren
75 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml bier of bruisend mineraal water( ik had alcoholvrij bier)
zeezout naar smaak
olie om in te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank, mes, schuimspaan
Leuke tips
Vervang de zalm door 10 grote rauwe gepelde garnalen voor kibbeling van garnalen. In dit recept zorgt het bier voor een extra krokant jasje. Bruisend mineraalwater geeft hetzelfde resultaat.
Ik vond het beslag wat dun en heb nog wat zelfrijzend bakmeel extra toegevoegd . Voor 4 personen 500 gram zalmfilet, 225 ml bier, 150 gram zelfrijzend bakmeel.
Ik vond het beslag wat dun en heb nog wat zelfrijzend bakmeel extra toegevoegd . Voor 4 personen 500 gram zalmfilet, 225 ml bier, 150 gram zelfrijzend bakmeel.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493855
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de streekkrant Janneke Philippi Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht