Bereidingswijze
Dep het vlees met keukenrol droog en snij het vlees in blokjes van ca 2 x 2 cm (hachee formaat)
Doe in een ruime kom bestrooi met de bloem en rundvleeskruiden.
Laat het een halfuurtje of iets langer op kamertemperatuur komen.
Benut deze tijd om de uien, winterpeen, knoflook en champignons te snijden.
Verhit in de pan een klont bakboter en een klont roomboter tot het goudbruin oogt.
Bak hierin in ca. 5 minuten het vlees rondom bruin.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 4 a 5 minuten mee met vlees .
Voeg de winterpeen toe en bak deze wederom ca 4 a 5 minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Blus het geheel af met het bier.
Laat het ca. 3 minuten af en toe roerend pruttelen.
Voeg de mosterd toe en roer het goed door.
Voeg de laurier en kruidnagels toe.
Laat het vervolgens minimaal 3.5uur pruttelen.
Af en toe door roeren en als er te veel vocht is verdampt een scheutje water doorroeren.
Een half uurtje voor je gaat opdienen de spekjes bakken en deze als allerlaatste toevoegen.
Doe in een ruime kom bestrooi met de bloem en rundvleeskruiden.
Laat het een halfuurtje of iets langer op kamertemperatuur komen.
Benut deze tijd om de uien, winterpeen, knoflook en champignons te snijden.
Verhit in de pan een klont bakboter en een klont roomboter tot het goudbruin oogt.
Bak hierin in ca. 5 minuten het vlees rondom bruin.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 4 a 5 minuten mee met vlees .
Voeg de winterpeen toe en bak deze wederom ca 4 a 5 minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Blus het geheel af met het bier.
Laat het ca. 3 minuten af en toe roerend pruttelen.
Voeg de mosterd toe en roer het goed door.
Voeg de laurier en kruidnagels toe.
Laat het vervolgens minimaal 3.5uur pruttelen.
Af en toe door roeren en als er te veel vocht is verdampt een scheutje water doorroeren.
Een half uurtje voor je gaat opdienen de spekjes bakken en deze als allerlaatste toevoegen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik als groot voorstander van stoofgerechten en na jaren de zelfde Hachee te maken vond ik het tijd worden om wat nieuws uit te proberen,
Niet met wijn maar met een lekker kruidig bokbier van Hertog Jan.
Probeer het eens uit en laat me je bevindingen horen ook eventueel de verbeterpunten.
!Recept hachee volgt later!
Niet met wijn maar met een lekker kruidig bokbier van Hertog Jan.
Probeer het eens uit en laat me je bevindingen horen ook eventueel de verbeterpunten.
!Recept hachee volgt later!
Ingrediƫnten
1 mooi stuk Iers rundvlees (riblap) ~ in blokjes gesneden
2 middelgrote uien ~ in grove snippers
2 teentjes knoflook ~ grof gehakt
1 winterpeen ~ in halve schijfjes
4 tot 6 middelgrote champignons ~ in partjes
1 flesje bockbier (mijn voorkeur Hertog Jan)
1 El Franse mosterd
1.5 El bloem
2 El rundvleeskruiden (verstegen)
2 Maggie bouillonblokjes
3 laurierblaadjes
2 a 3 kruidnagel
Klont bakboter
Klont roomboter
1 bakje gerookte spekblokjes
Naar smaak zout en peper uit de molen
2 middelgrote uien ~ in grove snippers
2 teentjes knoflook ~ grof gehakt
1 winterpeen ~ in halve schijfjes
4 tot 6 middelgrote champignons ~ in partjes
1 flesje bockbier (mijn voorkeur Hertog Jan)
1 El Franse mosterd
1.5 El bloem
2 El rundvleeskruiden (verstegen)
2 Maggie bouillonblokjes
3 laurierblaadjes
2 a 3 kruidnagel
Klont bakboter
Klont roomboter
1 bakje gerookte spekblokjes
Naar smaak zout en peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom om het vlees te mengen met bloem en kruiden
Braadpan of ruime hapjespan
Pollepel
Braadpan of ruime hapjespan
Pollepel
Leuke tips
Lekker met een patatje, Vlaamse frieten of pommes duchesse en (room)botersperzieboontjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493854
Homepage ID
3040600
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht