Bereidingswijze
Roomboter en suiker kloppen tot licht wordt van kleur
eieren erbij en daarna creme fraiche
bloem met bakpoeder en snufje zout erbij
Verdeel in 2 delen.
Deel 1: roer de rasp en de chocoladestukjes erdoor (het gele deel)
Deel 2: roer de cacaopoeder erdoor met 1 el water
bakken in voorverwarmde over 170C voor 45 min (check gaarheid met prikkertje)
eieren erbij en daarna creme fraiche
bloem met bakpoeder en snufje zout erbij
Verdeel in 2 delen.
Deel 1: roer de rasp en de chocoladestukjes erdoor (het gele deel)
Deel 2: roer de cacaopoeder erdoor met 1 el water
bakken in voorverwarmde over 170C voor 45 min (check gaarheid met prikkertje)
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door de bijzondere bakvorm is het extra feestelijk en bijzonder
Ingrediƫnten
400 bloem
300 kristalsuiker
200 zachte boter
100 ml creme fraiche
1 zakje vanillesuiker / 2tl vanilleextract
3 el cacaopoeder
1 el water
1 pakje bakpoeder
4 grote eieren
rasp van 1 grote sinaasappel
100 gr pure chocola in stukjes (bewaar paar grotere voor de garnering)
poedersuiker voor garnering
300 kristalsuiker
200 zachte boter
100 ml creme fraiche
1 zakje vanillesuiker / 2tl vanilleextract
3 el cacaopoeder
1 el water
1 pakje bakpoeder
4 grote eieren
rasp van 1 grote sinaasappel
100 gr pure chocola in stukjes (bewaar paar grotere voor de garnering)
poedersuiker voor garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
bakvorm
bakvorm
Leuke tips
Serveren met als 'witte cake' door helemaal te bedekken met poedersuiker, garneren met paar stukken chocolade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493848
Homepage ID
2964207
Teller
0
Bron
Combinatie van Duits en Nederlands recept
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij