Bereidingswijze
Begin met de rijst hiervoor snij je de groentes klein en fruit deze in de olie als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree toe en fruit je deze een minuutje mee. Dit is om de zure smaak van de tomatenpuree te neutraliseren.
Vervolgens voeg je de kruiden, rijst en water toe, de verhouding is water is 1 deel rijst 3 delen water. dit breng je aan de kook en laat je vervolgens zachtjes de rijst gaar sudderen.
Nu kun je aan de bonendip beginnen, hiervoor snij je alle groentes en kruiden fijn (hoeft niet heel precies). Dit fruit je aan en je voegt de bonen inclusief vocht en worchestersaus toe, dit laat je ongeveer 10 minuten sudderen.
Voor de kip meng je alle kruiden en marineer je de kip met het kruidenmengsel, vervolgens grill je de kip gaar in de grillpan. Je kunt naar wens olie toevoegen maar dit is niet nodig.
Als al het vocht door de rijst is opgenomen is de rijs klaar, dan pureer je de bonen met de staafmixer of in de blender. Als de bonendip te dun is kun je deze eventueel dikker maken met wat bloem of maizena. En het is klaar om op te dienen.
Vervolgens voeg je de kruiden, rijst en water toe, de verhouding is water is 1 deel rijst 3 delen water. dit breng je aan de kook en laat je vervolgens zachtjes de rijst gaar sudderen.
Nu kun je aan de bonendip beginnen, hiervoor snij je alle groentes en kruiden fijn (hoeft niet heel precies). Dit fruit je aan en je voegt de bonen inclusief vocht en worchestersaus toe, dit laat je ongeveer 10 minuten sudderen.
Voor de kip meng je alle kruiden en marineer je de kip met het kruidenmengsel, vervolgens grill je de kip gaar in de grillpan. Je kunt naar wens olie toevoegen maar dit is niet nodig.
Als al het vocht door de rijst is opgenomen is de rijs klaar, dan pureer je de bonen met de staafmixer of in de blender. Als de bonendip te dun is kun je deze eventueel dikker maken met wat bloem of maizena. En het is klaar om op te dienen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben gek op de mexicaanse keuken en heb dit recept vanuit mijn ervaring met deze keuken bedacht.
Ingrediënten
Voor de rijst:
100 gram basmati rijst
1 gele ui
2 teentjes knoflook
3 takjes tijm
klein blikje geconcentreerde tomaten puree
1 paprika (kleur naar wens)
1 klein blikje mais
10 takjes verse koriander
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel gemalen komijn
1 spaanse peper (optioneel)
1 theelepel olijfolie of andere olie naar smaak
Voor de bonendip:
1 blik zwarte bonen
10 takjes koriander
1 halve paprika (kleur naar wens)
1 halve gele ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel worchestersaus
1 theelepel olijfolie of andere olie naar smaak
Voor de kip:
200/ 250 kippendij
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel knoflook poeder
100 gram basmati rijst
1 gele ui
2 teentjes knoflook
3 takjes tijm
klein blikje geconcentreerde tomaten puree
1 paprika (kleur naar wens)
1 klein blikje mais
10 takjes verse koriander
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel gemalen komijn
1 spaanse peper (optioneel)
1 theelepel olijfolie of andere olie naar smaak
Voor de bonendip:
1 blik zwarte bonen
10 takjes koriander
1 halve paprika (kleur naar wens)
1 halve gele ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel worchestersaus
1 theelepel olijfolie of andere olie naar smaak
Voor de kip:
200/ 250 kippendij
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel knoflook poeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig:
Staafmixer of blender
Grillpan
Staafmixer of blender
Grillpan
Leuke tips
De bonendip is ook heerlijk bij tortillachips of als bijgerecht bij een ander mexicaans of latijns amerikaans gerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493841
Homepage ID
3040572
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij