Bereidingswijze
- Schik alle ingrediënten op een mooie plank of borden en schaaltjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe brood, worst, kaas en augurk zijn de onderdelen die zeker niet mogen ontbreken, verder kun je het naar eigen inzicht aanvullen met dingen die je lekker vindt.
Lekker met een biertje of wijntje erbij, maar kan ook prima met koffie of thee.
Het is de Duitse versie van een gewone Nederlandse borrelplank, de Italiaanse Antipasti , de Spaanse Tapas of de Engelse High tea (al ontbreken daarvoor wel de zoete hapjes).
Lekker met een biertje of wijntje erbij, maar kan ook prima met koffie of thee.
Het is de Duitse versie van een gewone Nederlandse borrelplank, de Italiaanse Antipasti , de Spaanse Tapas of de Engelse High tea (al ontbreken daarvoor wel de zoete hapjes).
Ingrediënten
- 1 of meerdere soorten rogge of tarwebrood
- Swarzwalder schinken of andere rauwe ham
- Salami en/of andere worst(en)
- Paté en/of leverworst
- Munster en/of andere kaasjes
- zoetzure augurkjes
- snacktomaatjes
- roomboter en/of kruidenboter
- jam of compote
- Swarzwalder schinken of andere rauwe ham
- Salami en/of andere worst(en)
- Paté en/of leverworst
- Munster en/of andere kaasjes
- zoetzure augurkjes
- snacktomaatjes
- roomboter en/of kruidenboter
- jam of compote
Leuke tips
Lekker met een biertje of wijntje of gewoon met koffie of thee.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1493839
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht