Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/02/2022 - 14:52
Bereidingswijze
Ontvel de kippenbout en leg deze in een grote pan. Voeg de tomaten uit het blikje toe en snij ze wat kleiner. Voeg vervolgens laurier en de 2 gekneusde tenen knoflook toe. Bind de tijm met de takjes peterselie bij elkaar en hang dat in de pan. Doe er zoveel water bij, dat de kippenbout nét onder staat.

Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat met het deksel op de pan minimaal een uur zachtjes trekken.
Verwijder het kruidentoefje, de knoflook en het laurierblad . Hengel de kippenbout eruit. Laat even wat koelen en haal dan het vlees van de botten. Zet het vlees opzij.

Verwarm 1 volle el olijfolie in een soeppan en fruit de rode en witte ui enkele minuten. Roer er de tomatenpuree door en bak even mee. Voeg de paprika toe en laat even meebakken. Voeg 1 el bonenkruid toe en bak even mee. Dan mag de tomatenbouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 7 minuten koken. Proef en voeg zo nodig gemalen peper , zout en nog wat bonenkruid toe. Snij ondertussen de courgettesliertjes enkele keren door en voeg ze samen met de witte boontjes, en het kippenvlees toe aan de soep. Laat 2 minuutjes goed doorwarmen. Serveer de soep met een lekker afgebakken broodje met roomboter en met beleg naar keuze.
Afbeelding
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aromatische Tomatenbouillon Tjokvol Lekkers....
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bonenkruid staat op de tweede plaats van het meest geliefde kruidje in Nederland, vlak achter dille.
Dan volgen, kervel, basilicum, peterselie, kerrie, knoflook, kamille, marjolein met als hekkensluiter kaneel.  Ik heb bonenkruid nog niet zo lang in mijn kruidenlade en ben eens op zoek gegaan, waar dit kruidje overal in smaakt. Uiteraard bij bonen in alle soorten, maar blijkt ook smaakvol  in soepen.  Deze soep lijkt veel werk, maar tijdens het trekken van de tomatenbouillon zijn veel andere activiteiten mogelijk en.... hoe langer trekken des te smaakvoller. Het afmaken van de soep is minder dan een kwartiertje werk. Lees hier even na.

de-top-10-kruiden-van-nederland/



 
Ingrediënten
VOOR DE BOUILLON

1 kippenbout
enkele takjes bladpeterselie
1 kippenbouillonblokje( minder zout)
2 takjes tijm
1 laurier blad
2 teen knoflook gekneusd
1 blik gepelde tomaten

VOOR DE VULLING

1 kleine courgette in spaghetti geschaafd
1 rode paprika in stukjes
1 rode ui gesnipperd
1 kleine witte ui gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 el bonenkruid
1 blikje witte bonen 255 gram uitlekgewicht afgespoeld
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef, snijplank, mes, bindgaren soeppan
Leuke tips
Bestrooi aan tafel eventueel met wat vers gesneden bladpeterselie. Het is best veel soep voor 2 personen, maar is heerlijk bij de lunch daags erna.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493838
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47