Bereidingswijze
Aardappelen :
-Aardappelen wassen en schillen; snij vervolgens de uiteinden af. Snijd de aardappelen in plakken van 5 cm dik en leg ze in een kom met koud water om ze ongeveer 15 minuten te laten weken. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aardappelen die u gebruikt. Giet het water af en dep de aardappelen lichtjes droog met keukenpapier.
-Meng in een kleine kom het zout, de peper en het knoflookpoeder. Opzij zetten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Voeg in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur olie en 2 eetlepels boter toe. Als ze warm zijn, voeg je de aardappelen toe aan de pan en kook, ongestoord, gedurende 4-5 minuten, of tot ze bruin zijn. Draai om en herhaal.
-Strooi het kruidenmengsel over de aardappelen.
-Voeg kippenbouillon toe en de resterende 6 eetlepels boter (in kleinere klontjes gesneden).
-Zet de koekenpan in de oven en bak gedurende circa 35 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, bereid je het glazuur voor.
Whisky glazuur
-Rooster de pecannoten 2-3 minuten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Zodra de pecannoten geroosterd zijn, voeg je de siroop, whisky, boter en cayennepeper toe.
-Breng het mengsel aan de kook en kook gedurende 1-2 minuten, of tot het iets dikker is.
-Giet het glazuur over de gekookte aardappelen en serveer.
-Aardappelen wassen en schillen; snij vervolgens de uiteinden af. Snijd de aardappelen in plakken van 5 cm dik en leg ze in een kom met koud water om ze ongeveer 15 minuten te laten weken. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aardappelen die u gebruikt. Giet het water af en dep de aardappelen lichtjes droog met keukenpapier.
-Meng in een kleine kom het zout, de peper en het knoflookpoeder. Opzij zetten.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Voeg in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur olie en 2 eetlepels boter toe. Als ze warm zijn, voeg je de aardappelen toe aan de pan en kook, ongestoord, gedurende 4-5 minuten, of tot ze bruin zijn. Draai om en herhaal.
-Strooi het kruidenmengsel over de aardappelen.
-Voeg kippenbouillon toe en de resterende 6 eetlepels boter (in kleinere klontjes gesneden).
-Zet de koekenpan in de oven en bak gedurende circa 35 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, bereid je het glazuur voor.
Whisky glazuur
-Rooster de pecannoten 2-3 minuten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Zodra de pecannoten geroosterd zijn, voeg je de siroop, whisky, boter en cayennepeper toe.
-Breng het mengsel aan de kook en kook gedurende 1-2 minuten, of tot het iets dikker is.
-Giet het glazuur over de gekookte aardappelen en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoete aardappelen met Bourbon Pecan Glaze zijn gekruide zoete aardappelen, bruin, vervolgens gebakken in de oven en geserveerd met een zoet en nootachtig glazuur.
Ingrediënten
4 grote zoete aardappelen
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels olijfolie
100 g ongezouten boter
240 g kippenbouillon
Bourbon glazuur :
25 g pecannoten, gehakt
150 g pure ahornsiroop
3 eetlepels whisky
2 eetlepels gezouten boter
1 snufje cayennepeper
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels olijfolie
100 g ongezouten boter
240 g kippenbouillon
Bourbon glazuur :
25 g pecannoten, gehakt
150 g pure ahornsiroop
3 eetlepels whisky
2 eetlepels gezouten boter
1 snufje cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493837
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - chef = Amanda Rettke
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch