Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bestrooi de in vieren gedeelde champignons met bloem.
Verhit de helft van de olie in de wok en bak de champignons lichtbruin en knapperig. Haal ze uit de wok en zet ze opzij. Voeg de rest van de olie toe en fruit de gember en de knoflook even aan. Roer de basterdsuiker erdoor en laat karamelliseren. Voeg vervolgens de sojasaus en het water toe. Laat zachtjes koken, totdat de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen de helft van de gekozen noten en de helft van de lente ui erdoor. Warm even door .
Verdeel de rijst over de borden en schep het mengsel uit de wok op de rijst. Garneer met de achtergehouden lente ui, noten en het sesamzaad.
Bestrooi de in vieren gedeelde champignons met bloem.
Verhit de helft van de olie in de wok en bak de champignons lichtbruin en knapperig. Haal ze uit de wok en zet ze opzij. Voeg de rest van de olie toe en fruit de gember en de knoflook even aan. Roer de basterdsuiker erdoor en laat karamelliseren. Voeg vervolgens de sojasaus en het water toe. Laat zachtjes koken, totdat de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen de helft van de gekozen noten en de helft van de lente ui erdoor. Warm even door .
Verdeel de rijst over de borden en schep het mengsel uit de wok op de rijst. Garneer met de achtergehouden lente ui, noten en het sesamzaad.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Sticky paddenstoelen uit de wok staan binnen 20 minuten op tafel. Een heel smakelijke en bovendien vegetarische maaltijd, waarbij vlees of vis niet wordt gemist.Beetgare champignons met knapperige stukjes noot. Mijn fervente vlees en visliefhebber vond het heerlijk.
Ingrediënten
150 gram pandanrijst
1 el sesamzaad geroosterd
250 gram kastanjechampignons schoongeveegd en in vieren
1 el bloem
2 el wokolie of arachideolie
circa 3 cm verse gember geschild en geraspt
1 teen knoflook fijngehakt
½ el bruine basterdsuiker
25 milliliter sojasaus
40 gram ongezouten cashewnoten of pinda's grof gehakt
2 lente uitjes schoon in schuine stukjes
1 el sesamzaad geroosterd
250 gram kastanjechampignons schoongeveegd en in vieren
1 el bloem
2 el wokolie of arachideolie
circa 3 cm verse gember geschild en geraspt
1 teen knoflook fijngehakt
½ el bruine basterdsuiker
25 milliliter sojasaus
40 gram ongezouten cashewnoten of pinda's grof gehakt
2 lente uitjes schoon in schuine stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, snijplank, mes
Leuke tips
Serveer eventueel met een kleine salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493831
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht