Bereidingswijze
Pel de sjalot en snij in grove stukken, schil de gember en snij in stukjes. Was de rode pepers , halveer ze en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Pel 2 flinke tenen knoflook en snij ze in stukjes.
Maal een boemboe van de knoflook, sjalot, gember en rode peper en zet even aan de kant.
Verwarm wat olie in een hapjespan . Bestrooi de kippendijen met peper, zout, koriander en komijnpoeder en bak ze in de olie om en om in enkele minuten goudbruin. Voeg de boemboe toe en bak even mee. Los het halve bouillonblokje in 125 ml warm water op en voeg dit samen met de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de serehstengel en voeg toe.
Leg het deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen. Vis de serehstengel uit de rendang.
Los de maizena in wat water of kokosmelk op en maak een papje. Bind de saus tot de gewenste dikte. Breng fris op smaak met een kneepje limoensap. Bestrooi de rendang eventueel met wat ringetjes bosui. Serveer met witte rijst en een groente naar keuze.
Pel 2 flinke tenen knoflook en snij ze in stukjes.
Maal een boemboe van de knoflook, sjalot, gember en rode peper en zet even aan de kant.
Verwarm wat olie in een hapjespan . Bestrooi de kippendijen met peper, zout, koriander en komijnpoeder en bak ze in de olie om en om in enkele minuten goudbruin. Voeg de boemboe toe en bak even mee. Los het halve bouillonblokje in 125 ml warm water op en voeg dit samen met de kokosmelk toe aan de pan. Kneus de serehstengel en voeg toe.
Leg het deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen. Vis de serehstengel uit de rendang.
Los de maizena in wat water of kokosmelk op en maak een papje. Bind de saus tot de gewenste dikte. Breng fris op smaak met een kneepje limoensap. Bestrooi de rendang eventueel met wat ringetjes bosui. Serveer met witte rijst en een groente naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als eens eerder maakte ik deze ajam-rendang-rendang-van-kip van Project Gezond op basis van kip, maar dit gerecht was vele malen lekkerder vonden wij. Er zijn 3 redenen om een rendang op basis van kippendij eens te proberen. Het is goedkoper dan rundvlees, veel sneller klaar en fluweelachtig mals.
Lekker met aziatische-komkommerboogjes-van-mijn-dochter
Lekker met aziatische-komkommerboogjes-van-mijn-dochter
Ingrediënten
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stengel citroengras
1 cm gember
200 gr kippendijfilet (zonder vel)
3 gr korianderpoeder
3 gr komijnpoeder
125 ml kokosmelk
0,5 kippenbouillonblokje
5 gr maïzena
limoensap
1 à 2dunne bosuitjes in ringetjes ( optie)
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stengel citroengras
1 cm gember
200 gr kippendijfilet (zonder vel)
3 gr korianderpoeder
3 gr komijnpoeder
125 ml kokosmelk
0,5 kippenbouillonblokje
5 gr maïzena
limoensap
1 à 2dunne bosuitjes in ringetjes ( optie)
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer hapjespan, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met komkommer, peultje, of sperzieboontjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493827
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project gezond. Eigen tekst en foto's met een kleine aanpassing.
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht