Bereidingswijze
-Meng in een grote kom het kleefrijstmeel met Pandan-sap en kneed lichtjes. Knijp een klein stukje van het deeg (ongeveer 40 g) en laat het in kokend water vallen.
-Als het deeg aan de oppervlakte komt, verwijder het dan met een schuimspaan en schud het overtollige water eraf.
- Meng het terug in het hoofddeeg en kneed goed tot een glad deeg. Dek het deeg af en zet het ongeveer 15 minuten opzij.
-Meng de geraspte kokos met een snufje zout en stoom ongeveer 2 - 3 minuten en laat het volledig afkoelen.
-Breng een pot water aan de kook. Knijp in een klein stukje deeg (elk ongeveer 15 g) en druk het lichtjes plat. Vul het midden van het deeg met Gula Melaka of palmsuiker. Rol het in je handpalmen tot een gladde bal. Herhaal hetzelfde totdat alle ingrediënten op zijn.
-Kook de onde-onde balletjes gaar in kokend water. Als ze naar de oppervlakte drijven, verwijder ze dan met een schuimspaan en schud het overtollige water eraf.
- Bestrijk de onde-onde met geraspte kokos en serveer direct.
-Als het deeg aan de oppervlakte komt, verwijder het dan met een schuimspaan en schud het overtollige water eraf.
- Meng het terug in het hoofddeeg en kneed goed tot een glad deeg. Dek het deeg af en zet het ongeveer 15 minuten opzij.
-Meng de geraspte kokos met een snufje zout en stoom ongeveer 2 - 3 minuten en laat het volledig afkoelen.
-Breng een pot water aan de kook. Knijp in een klein stukje deeg (elk ongeveer 15 g) en druk het lichtjes plat. Vul het midden van het deeg met Gula Melaka of palmsuiker. Rol het in je handpalmen tot een gladde bal. Herhaal hetzelfde totdat alle ingrediënten op zijn.
-Kook de onde-onde balletjes gaar in kokend water. Als ze naar de oppervlakte drijven, verwijder ze dan met een schuimspaan en schud het overtollige water eraf.
- Bestrijk de onde-onde met geraspte kokos en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ze zijn erg populair in Maleisië, Singapore en Indonesië. In Indonesië worden ze klepon genoemd. Wat is onde-onde?
Deze schattige kleine onde-onde - ook gespeld als ondeh-obdeh - zijn doordrenkt met pandan sap en gevuld met "Gula Melaka" of palmsuiker. Het deeg wordt gemaakt van zoete aardappel of kleefrijstmeel. Na het koken worden ze gerold met geraspte kokos. De palmsuiker barst letterlijk in je mond als je een hap neemt.
Deze schattige kleine onde-onde - ook gespeld als ondeh-obdeh - zijn doordrenkt met pandan sap en gevuld met "Gula Melaka" of palmsuiker. Het deeg wordt gemaakt van zoete aardappel of kleefrijstmeel. Na het koken worden ze gerold met geraspte kokos. De palmsuiker barst letterlijk in je mond als je een hap neemt.
Ingrediënten
250 g kleefrijstmeel
200 ml Pandansap* ( lees info onderaan)
100 g geraspte kokosnoot
1 snufje zeezout
150 g Gula Melaka of palmsuiker, fijngehakt
200 ml Pandansap* ( lees info onderaan)
100 g geraspte kokosnoot
1 snufje zeezout
150 g Gula Melaka of palmsuiker, fijngehakt
Leuke tips
*Pandan kun je zien als de Aziatische tegenhanger van vanille. Zowel de geur als de smaak herken je waarschijnlijk wel van pandanrijst. Pandan is bijzonder aromatisch, en zowel in zoete als hartige bereidingen te gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493819
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Rasa Malaysia - chef = Bee
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch