Pikante Thai noedels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/27/2022 - 11:01
Bereidingswijze
-In een grote soeppan voor de helft vullen met water, zout en aan de kook brengen. Linguine toevoegen en koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- meng bruine suiker, sojasaus, sriracha en gember in een middelgrote kom; klop goed dooreen; opzij zetten.
-Zet de pan terug op het fornuis, verwarm op middelhoog vuur, voeg 1 el olijfolie toe.
-Voeg losgeklopte eieren en rode pepervlokken toe en roer om de eieren door elkaar te roeren. Eenmaal gekookt, opzij zetten met pasta.
-Zet de pan terug op het fornuis, verwarm de resterende olie op middelhoog vuur.
-Courgette, champignons en knoflook toevoegen. Bak op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten of tot de groenten gaar zijn.
-Draai het vuur laag, voeg pasta en eieren toe aan de pan en giet het sausmengsel erover. Roer goed met een houten lepel om pasta en groenten met saus te coaten. Haal van het vuur, voeg pinda's, groene uien en koriander toe; roer dooreen

Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Pikante Thai noedels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze éénpans Thai Noodles zijn ZO goed en gemakkelijk te bereiden. Dit is een vegetarisch recept, maar er zijn ook opties voor toegevoegde eiwitten!
Ingrediënten
500 g linguine
2 el olijfolie
2 grote eieren, licht geklopt
½ theelepel gemalen rode pepervlokken
1 courgette, verticaal gehalveerd en vervolgens in halve cirkels gesneden
220 g champignon, gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el bruine suiker
8 cl sojasaus
1,5 el Sriracha hete saus
4 cm verse gember, geraspt
1 handvol verse koriander, gehakt
4 groene uien, gesnipperd
50 g pinda's, gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493801
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - chaf = Allison
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester