Bereidingswijze
Knolselderij schillen en in 4 plakken snijden van 2 cm.
Deze 10 min koken in water met 1 laurierblaadje .
Daarna afgieten , droog maken en aflaten koelen.
Met opmaak ring mooie rondjes maken van de knolselderij .
Dressing maken:
Blender de basilicum , peterselie, en de helft van de kervel met de olijfolie.
Smaak af met peper en zout.
Saus maken:
Stoof de sjalot aan in een beetje boter .
Voeg wijn, laurier, peperkorrels, azijn en de tijm toe.
Laat voor de helft inkoken.
Daarna zeven
Voeg bij het vocht de room en wat kervel of peterselie . (Niet meer laten koken).
E.v.t binden met de klontjes roomboter.
Knolselderij schijven insmeren met olijfolie , peper en zout.
Daarna de schijven grillen in een grillpan.
Opmaak bord:
Spiegeltje saus op het bord.
Daarop de gegrilde knolselderijschijven.
En de Hollandse garnaaltjes
Er om heen enkele druppeltjes kruidenolie.
Werk af met enkele blaadjes kruiden of cress.
Deze 10 min koken in water met 1 laurierblaadje .
Daarna afgieten , droog maken en aflaten koelen.
Met opmaak ring mooie rondjes maken van de knolselderij .
Dressing maken:
Blender de basilicum , peterselie, en de helft van de kervel met de olijfolie.
Smaak af met peper en zout.
Saus maken:
Stoof de sjalot aan in een beetje boter .
Voeg wijn, laurier, peperkorrels, azijn en de tijm toe.
Laat voor de helft inkoken.
Daarna zeven
Voeg bij het vocht de room en wat kervel of peterselie . (Niet meer laten koken).
E.v.t binden met de klontjes roomboter.
Knolselderij schijven insmeren met olijfolie , peper en zout.
Daarna de schijven grillen in een grillpan.
Opmaak bord:
Spiegeltje saus op het bord.
Daarop de gegrilde knolselderijschijven.
En de Hollandse garnaaltjes
Er om heen enkele druppeltjes kruidenolie.
Werk af met enkele blaadjes kruiden of cress.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ieuk gerechtje .
Heb het ook weleens als bijgerecht geserveerd bij vis
Heb het ook weleens als bijgerecht geserveerd bij vis
Ingrediënten
150 ons Hollandse garnaaltjes
1/2 knolselderij
1/2 bosje kervel
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
1/2 blokje kippenbouillon
1/2 sjalot gesnipperd
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
100 ml droge wijn
50 ml witte balsamicoazijn
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
100 ml room
E.v.t kontjes koude Roomboter voor saus te binden
1oo ml olijfolie
1/2 knolselderij
1/2 bosje kervel
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
1/2 blokje kippenbouillon
1/2 sjalot gesnipperd
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
100 ml droge wijn
50 ml witte balsamicoazijn
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
100 ml room
E.v.t kontjes koude Roomboter voor saus te binden
1oo ml olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493796
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Kookboek
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht