Bereidingswijze
Verwarm 2 el olie van de zongedroogde tomaten in een grote soeppan en voeg, tomaten, ui, knoflook, selderij en de zongedroogde tomaten toe. Leg het deksel op de pan en stoof de inhoud circa 10 minuten.
Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water en schenk dit in de pan. Breng alles aan de kook en laat de inhoud circa 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep met de staafmixer . Proef.... en voeg eventueel wat suiker toe. Roer er de mascarpone door en breng de soep op smaak met vers gemalen peper.
Serveer de soep in voorverwarmde borden en garneer met een kloddertje mascarpone, wat kleine stukjes zongedroogde tomaten en een blaadje verse basilicum . Lekker met geroosterd brood, of zie boven.
Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water en schenk dit in de pan. Breng alles aan de kook en laat de inhoud circa 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep met de staafmixer . Proef.... en voeg eventueel wat suiker toe. Roer er de mascarpone door en breng de soep op smaak met vers gemalen peper.
Serveer de soep in voorverwarmde borden en garneer met een kloddertje mascarpone, wat kleine stukjes zongedroogde tomaten en een blaadje verse basilicum . Lekker met geroosterd brood, of zie boven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke romige soep met veel verse groente. Apart van smaak door de zongedroogde tomaten. Ik las het recept op : " Gelukkig in de keuken " en heb het naar eigen smaak hier en daar wat aangepast. Vrienden, die meeaten en geen al grote eters zijn hebben zitten smullen. Dit brood kaas-uien-brood-heerlijk-bij-een-soep even in de oven verwarmd smaakte er uitstekend bij.
Lekker als lunch, bij een brunch of voorgerecht.
Lekker als lunch, bij een brunch of voorgerecht.
Ingrediënten
1 kg rijpe trostomaten
75 gr zongedroogde tomaten in stukken
1 grote ui in grove stukken
handvol verse selderij in grove stukken
3 flinke tenen knoflook in grove stukken
1 blok groentebouillon ( minder zout)
500 ml ml water
90 gr mascarpone
suiker (optioneel)
2 el olie van de zongedroogde tomaten
75 gr zongedroogde tomaten in stukken
1 grote ui in grove stukken
handvol verse selderij in grove stukken
3 flinke tenen knoflook in grove stukken
1 blok groentebouillon ( minder zout)
500 ml ml water
90 gr mascarpone
suiker (optioneel)
2 el olie van de zongedroogde tomaten
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, soeppan, staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493795
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Gelukkig in de keuken. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch