Bereidingswijze
1 Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.
2 Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.
3 Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.
4 Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.
2 Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.
3 Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.
4 Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker winters stoofpotje
Ingrediënten
500 g lamsstoofvlees
2 uien
1 selder stengel
2 knoflook teentjes
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 tl chilivlokken
1 blokje tomatenpuree (klein)
2 pompoenen (kleine)
3 wortelen
3 aardappelen
pistaches (gehakte)
verse koriander
2 el olijfolie
peper
zout
2 uien
1 selder stengel
2 knoflook teentjes
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 tl chilivlokken
1 blokje tomatenpuree (klein)
2 pompoenen (kleine)
3 wortelen
3 aardappelen
pistaches (gehakte)
verse koriander
2 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493791
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht