Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de kip om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet even aan de kant. Fruit de ui, knoflook , peper en de tomatenpuree enkele minuten in het overgebleven bakvet. Voeg de bleekselderij en de plakjes wortel toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de kip, het citroensap en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de tomaten met het sap en het bouillonblokje toe en laat na even goed roeren 30 - 40 minuten zachtjes stoven.
Haal voor het serveren het rode pepertje uit de stoof, strooi er de peterselie over en garneer met basilicum. Serveer met puree, rijst of pasta.
Voeg de tomaten met het sap en het bouillonblokje toe en laat na even goed roeren 30 - 40 minuten zachtjes stoven.
Haal voor het serveren het rode pepertje uit de stoof, strooi er de peterselie over en garneer met basilicum. Serveer met puree, rijst of pasta.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Scottiglia is van oorsprong een Toscaanse stoofpot op basis van lamsvlees met als kruiderij verse rozemarijn. Neem als variatie eens lamsvlees in blokjes en gebruik in plaats van basilicum en peterselie 1 el gehakte rozemarijn die meestooft in de pot.
Ingrediënten
2 el eetlepel olijfolie ( zonnebloemolie)
2 kippenpoten of
2 kipkarbonades
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook (geperst)
1 verse rode peper
35 gram tomatenpuree ( heel blikje)
1 stengel bleekselderij schoon in boogjes ( 2)
1 winterwortel (geschild in dunne plakjes)
kneep citroensap ( 1 el)
50 milliliter rode wijn
½ blik gepelde tomaten
½ vlees of kippenbouillonblok ( minder zout)
enkele takjes bosje platte peterselie gehakt
4 verse blaadjes basilicum ter garnering
2 kippenpoten of
2 kipkarbonades
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook (geperst)
1 verse rode peper
35 gram tomatenpuree ( heel blikje)
1 stengel bleekselderij schoon in boogjes ( 2)
1 winterwortel (geschild in dunne plakjes)
kneep citroensap ( 1 el)
50 milliliter rode wijn
½ blik gepelde tomaten
½ vlees of kippenbouillonblok ( minder zout)
enkele takjes bosje platte peterselie gehakt
4 verse blaadjes basilicum ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, hapjespan
Leuke tips
Lekker met pasta, rijst of puree.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493780
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto. Aangepast naar eigen smaak
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht