Varkensgebraad op zijn Roemeens

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/24/2022 - 10:16
Bereidingswijze
1. Doe het stuk vlees in een diepe braadschotel, voeg zout en peper toe (met de helft van de hoeveelheid), voeg tijm en olie toe en wrijf goed in. Voeg 1 kopje water toe en zet in de voorverwarmde oven ( 185°C) tot het water verdampt is (ongeveer 40 minuten);
2. Snijd de ui en de knoflook in plakjes. Fruit de ui in 1 eetlepel olie, voeg de knoflook toe (bewaar een paar plakjes), paprika, de resterende peper, de vleeskruiden en de tomaten;
3. Nadat het water uit de pan is weggelopen, verwijderen we de pan op een houten bodem zodat we met het mes een paar holtes in de saus kunnen maken en in elke pan een schijfje knoflook kunnen doen;
4. Voeg de gekookte groenten toe aan de pan, draai de saus om en aan de andere kant, voeg anderhalf glas water toe en zet in de oven gedurende 1 uur op middelhoog vuur;
5. Voeg, nadat het water is gezakt, 1 glas witte wijn toe, maak een paar inkepingen aan beide kanten van het gebraad om ervoor te zorgen dat het van binnen goed gaar is en dat de smaken naar binnen trekken en zet het in de oven nog 60 - 70 minuten;
6. Vergeet niet dat je af en toe (ongeveer elke 15-20 minuten) een lepel sap uit de pan over het vlees doet.
Afbeelding
Varkensgebraad op zijn Roemeens
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensgebraad op zijn Roemeens 
Ingrediënten
1 kg varkensgebraad
2 grote uien;
¾ bol knoflook;
2 theelepels zoete paprika;
4 eetlepels olijfolie (3 voor de bereiding en 1 voor het temperen van de ui);
1 glas droge witte wijn;
150 gram cherrytomaatjes;
1 theelepel tijm;
2 theelepels vleeskruiden;
1 theelepel peper;
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493779
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = S.OLi - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester