Bereidingswijze
-Was en schil de aardappelen en schil een ui.
-Rasp de aardappelen in een kom met behulp van de raspzijde (de kant die iedereen kent en gebruikt om kaas te raspen) van een vierzijdige rasp.
-Rasp ook de ui. Lukt het niet om de ui te raspen, dan kun je hem met een mes heel fijn hakken.
-Als er overtollig water in de aardappelen zit (het druipt eruit als je in de hand knijpt), giet dan een deel van het aardappelwater af.
-Voeg een snufje zout toe, een snufje peper als je de pannenkoeken hartig wilt, bloem en het ei.
-Mix alles door elkaar tot het beslag goed gemengd is. Dit werkt het beste als je het met je (schone) handen doet.
-Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg per pannenkoek twee eetlepels beslag toe. Zorg ervoor dat de pannenkoek niet te dik of te groot is om een goede bereiding te garanderen. Je zult waarschijnlijk niet meer dan 2-4 pannenkoeken tegelijk in je pan kunnen passen.
-Bak tot beide kanten goudbruin zijn (3-4 minuten per kant) en haal ze dan uit de pan. Leg ze op een papieren handdoek of iets dergelijks om de olie te laten absorberen. Vervolgens kunt u de pannenkoeken in de voorverwarmde oven zetten om ze warm te houden.
-Herhaal het proces met de rest van het beslag. Voeg indien nodig meer olie toe.
Serveer direct met appelmoes voor een zoete smaak of zure room, yoghurt of kwark voor een hartige smaak.
-Rasp de aardappelen in een kom met behulp van de raspzijde (de kant die iedereen kent en gebruikt om kaas te raspen) van een vierzijdige rasp.
-Rasp ook de ui. Lukt het niet om de ui te raspen, dan kun je hem met een mes heel fijn hakken.
-Als er overtollig water in de aardappelen zit (het druipt eruit als je in de hand knijpt), giet dan een deel van het aardappelwater af.
-Voeg een snufje zout toe, een snufje peper als je de pannenkoeken hartig wilt, bloem en het ei.
-Mix alles door elkaar tot het beslag goed gemengd is. Dit werkt het beste als je het met je (schone) handen doet.
-Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg per pannenkoek twee eetlepels beslag toe. Zorg ervoor dat de pannenkoek niet te dik of te groot is om een goede bereiding te garanderen. Je zult waarschijnlijk niet meer dan 2-4 pannenkoeken tegelijk in je pan kunnen passen.
-Bak tot beide kanten goudbruin zijn (3-4 minuten per kant) en haal ze dan uit de pan. Leg ze op een papieren handdoek of iets dergelijks om de olie te laten absorberen. Vervolgens kunt u de pannenkoeken in de voorverwarmde oven zetten om ze warm te houden.
-Herhaal het proces met de rest van het beslag. Voeg indien nodig meer olie toe.
Serveer direct met appelmoes voor een zoete smaak of zure room, yoghurt of kwark voor een hartige smaak.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze hartige gebakken aardappelpannenkoekjes zijn heerlijk als ze warm zijn en zorgen voor een aanvullende maaltijd! Warm geserveerd zijn deze pannenkoeken het lekkerst met een zoete appelmoes, een hartige knoflooksaus of zelfs een romige kwark!
Ingrediënten
500 g aardappelen
1 kleine ui
snufje zout
snufje peper, als je hartige pannenkoeken wilt
3 eetlepels bloem
1 ei
olie om in te frituren
1 kleine ui
snufje zout
snufje peper, als je hartige pannenkoeken wilt
3 eetlepels bloem
1 ei
olie om in te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493777
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch