Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal in met olie, boter of anti-aanbakspray. Opzij zetten.
-roer in een grote kom de uiensoepmix, uiensoep en gesmolten boter door elkaar. Voeg aardappelen en gesneden ui toe en roer dooreen
-Breng het mengsel over in de voorbereide ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Dek de schaal goed af met folie en bak 30 minuten.
-bak door tot de aardappelen gaar zijn, 30-40 minuten. Halverwege de kooktijd omroeren.
-Bedek met geraspte kaas, dek de schaal opnieuw af met folie en laat rusten tot de kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten.
Serveer en geniet!
-roer in een grote kom de uiensoepmix, uiensoep en gesmolten boter door elkaar. Voeg aardappelen en gesneden ui toe en roer dooreen
-Breng het mengsel over in de voorbereide ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Dek de schaal goed af met folie en bak 30 minuten.
-bak door tot de aardappelen gaar zijn, 30-40 minuten. Halverwege de kooktijd omroeren.
-Bedek met geraspte kaas, dek de schaal opnieuw af met folie en laat rusten tot de kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten.
Serveer en geniet!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Franse uienaardappelen doen denken aan echte Franse uiensoep......
Ingrediënten
1 pakje droge uiensoepmix
1 blik Franse uiensoep
boter, gesmolten
1,250 kg aardappelen, geschild en in stukjes van circa 2,5 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
150 g Gruyère of Zwitserse kaas, geraspt
1 blik Franse uiensoep
boter, gesmolten
1,250 kg aardappelen, geschild en in stukjes van circa 2,5 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
150 g Gruyère of Zwitserse kaas, geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493774
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = KRISTY NORRELL
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch