Stoofpeertjes uit de slowcooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/23/2022 - 17:13
Bereidingswijze
Schil de peren, vewijder het klokhuis en snij de peren in vier parten.
Doe de peren in de slowcooker.
Giet de kersenlikeur en het water erop.
Doe het kaneelstokje, kruidnagels, bruine basterdsuiker, schil en sap van de citroen erbij.
Zet de slowcooker op low en laat de peren in plm. 3 tot 4 uur garen. (als je er gemakkelijk met een mes doorheen glijdt zijn de peren goed).
Zeef de saus en laat de saus eventueel in een pannetje op een hogere warmtebron indikken.
Afbeelding
Stoofpeertjes uit de slowcooker
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor het eerst de stoofperen in de slowcooker gemaakt met een heerlijk resultaat Ik had al een grote slowcooker maar voor ons tweetjes te groot. Sinds kort ben ik in het bezit van een slowcooker van 3,5 liter en die is voor 2 tot 4 personen voldoende
De stoofperen heb ik in kersenlikeur gestoofd. Ik had daar nog een restant van staan. Je kunt ook bessensap of andere likeuren gebruiken en ook of rode wijn of port. Allemaal lekker.
Ingrediƫnten
6 stoofperen (Giser Wildeman)
400 ml kersenlikeur of bessensap
200 ml water
1 kaneelstokje
2 kruidnagels (ik gebruikte 1/2 theelepel kruidnagelpoeder)
50 gram bruine basterdsuiker
schil en sap van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker of pan
Leuke tips
Lekker als nagerecht met vanille- of kaneelijs.
Maak ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld wild of rodekool.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493769
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Boekje "Slow Cooking", langzaam het lekkerst
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers