Bereidingswijze
-Meng in een middelgrote kom de scampi, creoolse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper. Laat 10 minuten marineren op kamertemperatuur.
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de hete koekenpan en schik ze in een enkele laag. Bak 2 minuten, ongeveer 1 minuut per kant of tot ze gaar zijn. Overbrengen op een bord.
-Bak in dezelfde koekenpan de ui tot hij glazig is, voeg dan de knoflook toe en kook nog 40 seconden of tot hij geurig is.
-Voeg de groenten toe enbakk 3 minuten of tot ze gaar zijn.
-Zet het vuur laag tot medium. Duw de groenten opzij en giet de losgeklopte eieren in de pan. Roer tot ze volledig gaar zijn.
-Voeg de gekookte rijst toe. Kook tot de rijst zacht begint te worden.
-Meng in een kleine kom sojasaus, oestersaus, rijstazijn en geroosterde sesamolie. Giet het mengsel over de rijst, meng en kook nog 2 minuten om de saus door de rijst te verwarmen.
-Garneer met groene uien en top met de gekookte garnalen.
Serveer direct met yum yum saus en smullen maar!
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de hete koekenpan en schik ze in een enkele laag. Bak 2 minuten, ongeveer 1 minuut per kant of tot ze gaar zijn. Overbrengen op een bord.
-Bak in dezelfde koekenpan de ui tot hij glazig is, voeg dan de knoflook toe en kook nog 40 seconden of tot hij geurig is.
-Voeg de groenten toe enbakk 3 minuten of tot ze gaar zijn.
-Zet het vuur laag tot medium. Duw de groenten opzij en giet de losgeklopte eieren in de pan. Roer tot ze volledig gaar zijn.
-Voeg de gekookte rijst toe. Kook tot de rijst zacht begint te worden.
-Meng in een kleine kom sojasaus, oestersaus, rijstazijn en geroosterde sesamolie. Giet het mengsel over de rijst, meng en kook nog 2 minuten om de saus door de rijst te verwarmen.
-Garneer met groene uien en top met de gekookte garnalen.
Serveer direct met yum yum saus en smullen maar!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere en snelle Hibachi-gefrituurde rijst in restaurantstijl. Het smaakt naar het gerecht van je favoriete Japanse steakhouse! Klaar in 30 minuten.
Serveer het met zelfgemaakte yum yum saus voor een compleet hibachi diner thuis!
Serveer het met zelfgemaakte yum yum saus voor een compleet hibachi diner thuis!
Ingrediƫnten
Voor de Hibachi gebakken rijst:
500 g scampi (gepeld en ontdarmd)
Creoolse kruiden - 1 theelepel
Knoflookpoeder - 1 theelepel
Zout en zwarte peper - indien nodig
Olie - 2 eetlepels
Ui (fijn gesneden) - 1
Knoflookteentjes (fijngehakt)-4
Bevroren groenten (ontdooid)-400 g
Eieren (licht geklopt)-2
Gekookte en gekoelde rijst (basmati of jasmijn)-800 g
Natriumarme sojasaus-3 eetlepels
Oestersaus - 1 eetlepel
Rijstazijn - 1 eetlepel
Geroosterde sesamolie - 2 eetlepels
Groene uien (in plakjes) voor garnering indien gewenst
Voor de Yum Yum-saus: zie recept op smulweb
500 g scampi (gepeld en ontdarmd)
Creoolse kruiden - 1 theelepel
Knoflookpoeder - 1 theelepel
Zout en zwarte peper - indien nodig
Olie - 2 eetlepels
Ui (fijn gesneden) - 1
Knoflookteentjes (fijngehakt)-4
Bevroren groenten (ontdooid)-400 g
Eieren (licht geklopt)-2
Gekookte en gekoelde rijst (basmati of jasmijn)-800 g
Natriumarme sojasaus-3 eetlepels
Oestersaus - 1 eetlepel
Rijstazijn - 1 eetlepel
Geroosterde sesamolie - 2 eetlepels
Groene uien (in plakjes) voor garnering indien gewenst
Voor de Yum Yum-saus: zie recept op smulweb
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493766
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Chef Jar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht