Bereidingswijze
-Verwarm een soeppan op middelhoog vuur.
-Voeg de olijfolie toe en daarna de gember. Laat 30 seconden bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat een paar minuten koken tot de tomaten aan de randen zacht zijn.
-Roer nu de champignons erdoor en kook nog 2-3 minuten. Voeg vervolgens het water, zachte tofu, gedroogd zeewier, lichte sojasaus en witte peperpoeder toe. Dek af, breng aan de kook en laat 3 minuten op middelhoog vuur sudderen.
-Roer tot slot de zwarte azijn, sesamolie, babyspinazie en zout naar smaak erdoor. Als de soep weer aan de kook is en de spinazie is geslonken, bestrooi dan met de lente-uitjes en/of koriander en serveer.
-Voeg de olijfolie toe en daarna de gember. Laat 30 seconden bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat een paar minuten koken tot de tomaten aan de randen zacht zijn.
-Roer nu de champignons erdoor en kook nog 2-3 minuten. Voeg vervolgens het water, zachte tofu, gedroogd zeewier, lichte sojasaus en witte peperpoeder toe. Dek af, breng aan de kook en laat 3 minuten op middelhoog vuur sudderen.
-Roer tot slot de zwarte azijn, sesamolie, babyspinazie en zout naar smaak erdoor. Als de soep weer aan de kook is en de spinazie is geslonken, bestrooi dan met de lente-uitjes en/of koriander en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb veel detox-soeprecepten gezien, maar ik denk dat deze versie, die Aziatische ingrediƫnten zoals wakame (gedroogd zeewier), gember, sojasaus, sesamolie en tofu gebruikt, bijzonder smakelijk is. Het is toevallig ook vegetarisch, veganistisch, vetarm en snel te maken!
Ingrediƫnten
30 ml olijfolie of een frituurolie met neutrale smaak
2 plakjes gember (in julien gesneden - of heel houden als je de gember niet graag eet)
225 g tomaat (in grote stukken gesneden)
115 g champignon (zoals button, cremini, oester of shiitake, in dunne plakjes)
950 ml water
225 g zachte tofu (in blokjes)
3 g gedroogd zeewier (wakame)
2 theelepels lichte sojasaus
1/8 theelepel witte peperpoeder
1/2 theelepel Chinese zwarte azijn
1/4 theelepel sesamolie
115 g babyspinazie
zout naar smaak
12 g lente-uitjes en/of koriander (gehakt)
2 plakjes gember (in julien gesneden - of heel houden als je de gember niet graag eet)
225 g tomaat (in grote stukken gesneden)
115 g champignon (zoals button, cremini, oester of shiitake, in dunne plakjes)
950 ml water
225 g zachte tofu (in blokjes)
3 g gedroogd zeewier (wakame)
2 theelepels lichte sojasaus
1/8 theelepel witte peperpoeder
1/2 theelepel Chinese zwarte azijn
1/4 theelepel sesamolie
115 g babyspinazie
zout naar smaak
12 g lente-uitjes en/of koriander (gehakt)
Leuke tips
TIPS & OPMERKINGEN:
Geweldige toevoegingen aan deze soep zijn: 1 eetlepel miso-pasta, 120 g gekookte bruine rijst of 150 g gekookte sobanoedels!
Geweldige toevoegingen aan deze soep zijn: 1 eetlepel miso-pasta, 120 g gekookte bruine rijst of 150 g gekookte sobanoedels!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493760
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Judy
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch