Bereidingswijze
MAAK DE VLEESSAUS:
-Verhit 8 cl olie in een wok op laag vuur. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en de laurierblaadjes toe. Laat de olie 2 minuten trekken, of totdat je de geur van de kruiden kunt ruiken. Pas op dat u ze niet verbrandt.
-Voeg de gember en het varkensvlees toe. Bak op middelhoog vuur tot het varkensvlees ondoorzichtig wordt.
-Volg met het zout en de chilivlokken. Blijf nog 5 minuten koken, af en toe roeren.
-Voeg de Shaoxing-wijn, vijfkruidenpoeder, lichte sojasaus, ⅓ tot ½ kopje zwarte azijn (meer of minder afhankelijk van je smaakvoorkeuren) en suiker toe. Goed roeren. Zet het vuur iets lager en kook 5-6 minuten, tot de saus indikt. Haal van het vuur. Gooi de kaneel, steranijs en laurierblaadjes weg.
BEREID DE EI OMELET:
-Verhit een 25 cm anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
-Meng in een kleine kom ½ theelepel maizena met 2 theelepels water tot een geheel. Breek 1 ei in de kom en klop alles door elkaar tot alles goed gemengd is.
-Als de pan heet is, verdeel je 1 eetlepel olie gelijkmatig over de pan om hem te coaten. Giet het ei erin en draai het onmiddellijk rond om de pan volledig te bedekken. Kook tot het ei net gestold is. Draai het om en kook het nog eens 10-20 seconden. Breng over naar een snijplank. Snijd in stukken van 2,5 cm
MAAK DE SOEPBASIS EN MONTEER:
-Breng een grote pan water aan de kook om de noedels te koken. Houd het kokende water afgedekt en op laag vuur terwijl je de soepbodem maakt.
-Verhit in een wok 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Voeg de gember toe en bak 30 seconden. Voeg de wortel en aardappel toe en kook 5 minuten, onder regelmatig roeren. Ze doen er het langst over om te koken.
-Voeg de houten oren en oestersaus toe. Kook gedurende 3 minuten.
-Voeg de kippenbouillon, sojasoesjes en de eerder gemaakte vleessaus toe. Breng alles aan de kook. Voeg naar smaak zout (en/of meer azijn) toe. Zodra de soepbasis kookt, zet u het vuur laag, dek af en laat 10 minuten sudderen (langer koken levert geen beter resultaat op).
-Terwijl de soep suddert, kook je de noedels volgens de instructies op de verpakking. Noedels zijn altijd het beste een beetje taai of al dente. Zodra de noedels gaar zijn, giet je ze af en verdeel je ze over individuele serveerschalen. Schep over de soepborden.
-Top met de plakjes ei, in blokjes gesneden knoflookbieslook, een snufje lente-uitjes en chili-olie indien gewenst. Serveer direct!
-Verhit 8 cl olie in een wok op laag vuur. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en de laurierblaadjes toe. Laat de olie 2 minuten trekken, of totdat je de geur van de kruiden kunt ruiken. Pas op dat u ze niet verbrandt.
-Voeg de gember en het varkensvlees toe. Bak op middelhoog vuur tot het varkensvlees ondoorzichtig wordt.
-Volg met het zout en de chilivlokken. Blijf nog 5 minuten koken, af en toe roeren.
-Voeg de Shaoxing-wijn, vijfkruidenpoeder, lichte sojasaus, ⅓ tot ½ kopje zwarte azijn (meer of minder afhankelijk van je smaakvoorkeuren) en suiker toe. Goed roeren. Zet het vuur iets lager en kook 5-6 minuten, tot de saus indikt. Haal van het vuur. Gooi de kaneel, steranijs en laurierblaadjes weg.
BEREID DE EI OMELET:
-Verhit een 25 cm anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
-Meng in een kleine kom ½ theelepel maizena met 2 theelepels water tot een geheel. Breek 1 ei in de kom en klop alles door elkaar tot alles goed gemengd is.
-Als de pan heet is, verdeel je 1 eetlepel olie gelijkmatig over de pan om hem te coaten. Giet het ei erin en draai het onmiddellijk rond om de pan volledig te bedekken. Kook tot het ei net gestold is. Draai het om en kook het nog eens 10-20 seconden. Breng over naar een snijplank. Snijd in stukken van 2,5 cm
MAAK DE SOEPBASIS EN MONTEER:
-Breng een grote pan water aan de kook om de noedels te koken. Houd het kokende water afgedekt en op laag vuur terwijl je de soepbodem maakt.
-Verhit in een wok 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Voeg de gember toe en bak 30 seconden. Voeg de wortel en aardappel toe en kook 5 minuten, onder regelmatig roeren. Ze doen er het langst over om te koken.
-Voeg de houten oren en oestersaus toe. Kook gedurende 3 minuten.
-Voeg de kippenbouillon, sojasoesjes en de eerder gemaakte vleessaus toe. Breng alles aan de kook. Voeg naar smaak zout (en/of meer azijn) toe. Zodra de soepbasis kookt, zet u het vuur laag, dek af en laat 10 minuten sudderen (langer koken levert geen beter resultaat op).
-Terwijl de soep suddert, kook je de noedels volgens de instructies op de verpakking. Noedels zijn altijd het beste een beetje taai of al dente. Zodra de noedels gaar zijn, giet je ze af en verdeel je ze over individuele serveerschalen. Schep over de soepborden.
-Top met de plakjes ei, in blokjes gesneden knoflookbieslook, een snufje lente-uitjes en chili-olie indien gewenst. Serveer direct!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Saozi Mian is een noedelsoep (maaltijdsoep) uit de provincie Shaanxi, gemaakt met een grote verscheidenheid aan kleurrijke ingrediënten. De soep zelf is pittig, geurig en licht zuur.
Ingrediënten
Voor de vleessaus :
60 ml olie (elke neutrale olie, zoals plantaardige of koolzaadolie)
1 kaneelstokje
3 steranijs
3 gedroogde laurierblaadjes
2 eetlepels gember (gehakt)
450 g buikspek of boerenribbetjes (in stukjes gesneden)
5,5 g zout
12 g Sichuan chilivlokken (of naar smaak)
60 ml Shaoxing wijn
1 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
30 ml lichte sojasaus
80-120 ml Chinese zwarte azijn
8 g suiker
VOOR DE EI OMELET:
1/2 theelepel maizena
2 theelepels water
1 groot ei
15 ml olie
VOOR DE SOEPBASIS EN NOEDELS:
30 ml olie
1 eetlepel gember (gehakt)
60 g wortel (in blokjes van 1/2 inch gesneden)
90 g aardappel (in blokjes van 1/2 inch gesneden)
10 g gedroogd; gespoeld en in kleine stukjes gescheurde houtoorpaddestoelen
1 eetlepel oestersaus
1,9 L zelfgemaakte kippenbouillon (of 4 kopjes kippenbouillon en 4 kopjes water)
8 gefrituurde sojasoesjes (in vieren gesneden)
zout naar smaak
5 porties dunne tarwenoedels (of rijstnoedels, als je een glutenvrije optie nodig hebt)
20 g knoflookbieslook (in stukjes gesneden)
1 lente-uitje (fijngehakt)
zelfgemaakte chili-olie (optioneel, naar smaak)
60 ml olie (elke neutrale olie, zoals plantaardige of koolzaadolie)
1 kaneelstokje
3 steranijs
3 gedroogde laurierblaadjes
2 eetlepels gember (gehakt)
450 g buikspek of boerenribbetjes (in stukjes gesneden)
5,5 g zout
12 g Sichuan chilivlokken (of naar smaak)
60 ml Shaoxing wijn
1 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
30 ml lichte sojasaus
80-120 ml Chinese zwarte azijn
8 g suiker
VOOR DE EI OMELET:
1/2 theelepel maizena
2 theelepels water
1 groot ei
15 ml olie
VOOR DE SOEPBASIS EN NOEDELS:
30 ml olie
1 eetlepel gember (gehakt)
60 g wortel (in blokjes van 1/2 inch gesneden)
90 g aardappel (in blokjes van 1/2 inch gesneden)
10 g gedroogd; gespoeld en in kleine stukjes gescheurde houtoorpaddestoelen
1 eetlepel oestersaus
1,9 L zelfgemaakte kippenbouillon (of 4 kopjes kippenbouillon en 4 kopjes water)
8 gefrituurde sojasoesjes (in vieren gesneden)
zout naar smaak
5 porties dunne tarwenoedels (of rijstnoedels, als je een glutenvrije optie nodig hebt)
20 g knoflookbieslook (in stukjes gesneden)
1 lente-uitje (fijngehakt)
zelfgemaakte chili-olie (optioneel, naar smaak)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493759
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Judy
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht