Bereidingswijze
-Verhit olijfolie en gooi de aardappel plakjes erin , Bak ongeveer 5 minuten en keer regelmatig.
-Voeg uien, nootmuskaat en peper toe en blijf roeren tot de uien glazig zijn.
-begin langzaam de Parmezaanse kaas toe te voegen, 50 g per keer, onder voortdurend roeren.
-Laat de aardappelen aan de ene kant bruin worden en draai ze dan aan de andere kant bruin. Hiervoor gebruik je een groot bord, of een dezelfde pan hebt.
-Het kaas-aardappelmengsel moet aan beide kanten een lichte korst vormen. Test met een vork op zachtheid in de aardappel en dan is het klaar.
-Voeg uien, nootmuskaat en peper toe en blijf roeren tot de uien glazig zijn.
-begin langzaam de Parmezaanse kaas toe te voegen, 50 g per keer, onder voortdurend roeren.
-Laat de aardappelen aan de ene kant bruin worden en draai ze dan aan de andere kant bruin. Hiervoor gebruik je een groot bord, of een dezelfde pan hebt.
-Het kaas-aardappelmengsel moet aan beide kanten een lichte korst vormen. Test met een vork op zachtheid in de aardappel en dan is het klaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Italiaanse aardappeltaart uit de oven , gemaakt met aardappel, ui en veel Parmezaanse kaas. Deze eenvoudige ingrediënten komen samen in één fantastisch gerecht.
Ingrediënten
2 bakaardappelen middelgroot, in dunne plakjes
1 eetlepel olijfolie
1 ui middelgroot, in dunne plakjes
250 g Parmezaanse kaas kies een type van goede kwaliteit, geschaafd of geraspt
¼ tl peper
1 scheutje nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
1 ui middelgroot, in dunne plakjes
250 g Parmezaanse kaas kies een type van goede kwaliteit, geschaafd of geraspt
¼ tl peper
1 scheutje nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493755
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Analida Braeger
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch