Cassava (Yuca)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/21/2022 - 08:45
Bereidingswijze
-Schil de wortel goed en verwijder de buitenste laag.
-Het is het beste om een mes te gebruiken in plaats van een dunschiller omdat de buitenste laag hard is. Ik koop het het liefst geschild en ingevroren omdat het meestal niet geweekt hoeft te worden. Ontdooi het in dit geval een nacht in de koelkast.
-Snijd het in kleine stukjes.
-Bedek het met voldoende water en laat het minimaal 4 dagen in de koelkast staan, waarbij je het water elke dag ververst.
-Voeg zout toe aan voldoende water in een pan en kook de cassavewortel ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes.
-Wacht tot de wortel zacht is en gooi dan het water weg waarin je het gekookt hebt.
-Verwijder de houtachtige vezel in het midden en serveer met boter als je wilt.
Afbeelding
Cassava (Yuca)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De cassave wortel gebruikt men in de Braziliaanse keuken als vervanger van aardappelen of chips . 
Ingrediënten
450 g cassavewortel (Yuca)geschild, ontdooid en in stukjes gesneden
1 eetlepel zout
Genoeg water om de cassave onder te dompelen
Leuke tips
-Laat de gekookte cassave volledig afkoelen en bewaar hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen, of ingevroren tot een maand.
-Verwarm, afgedekt, in de magnetron tot het heet is. U kunt een klein beetje water aan de kom toevoegen om deze vochtig te houden en deze voor het eten afgieten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493752
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Denise Browing
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester