Bereidingswijze
-Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
-Voeg olie toe en bak ui en prei ongeveer 3-4 minuten.
-Voeg vervolgens de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, onder af en toe roeren. Laat niet bruin worden!
-Breng ongeveer de helft van de groenten over in een blenderbeker
-Voeg bouillon en bloemkool toe aan de pan en laat op hoog vuur ongeveer 8-10 minuten koken of tot ze gaar zijn. Breng alle bloemkool en ongeveer 24 cl bouillon over naar de blender met zout, peper, cayennepeper en slagroom. Mix met de helft van de gereserveerde gekookte groenten tot een gladde massa.
-Giet terug in de pot.
-Voeg de vis en wortelen toe. Laat ongeveer 5-6 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor.
-Garneer de soep met verse dille of bieslook.
Serveer de vissoep alleen of met een brood met harde korst.
-Voeg olie toe en bak ui en prei ongeveer 3-4 minuten.
-Voeg vervolgens de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, onder af en toe roeren. Laat niet bruin worden!
-Breng ongeveer de helft van de groenten over in een blenderbeker
-Voeg bouillon en bloemkool toe aan de pan en laat op hoog vuur ongeveer 8-10 minuten koken of tot ze gaar zijn. Breng alle bloemkool en ongeveer 24 cl bouillon over naar de blender met zout, peper, cayennepeper en slagroom. Mix met de helft van de gereserveerde gekookte groenten tot een gladde massa.
-Giet terug in de pot.
-Voeg de vis en wortelen toe. Laat ongeveer 5-6 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor.
-Garneer de soep met verse dille of bieslook.
Serveer de vissoep alleen of met een brood met harde korst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept voor vissoep is een koolhydraatarme en glutenvrije AANPASSING van de klassieke Noorse fiskesuppe, een zalmsoep uit één pot, bereid in minder dan 30 minuten. Het is perfect voor die koude, drukke dagen!
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui in kleine blokjes
1 groen blad gehakt en 1 kop witte stengel gesneden van een prei
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 L visbouillon of bouillon
500 g bloemkool bevroren of vers
zout en peper naar smaak (ongeveer 1 en ½ theelepel zout en ½ theelepel peper)
¼ theelepel cayennepeper
20 cl zware room
500 g zalm zonder vel en in stukjes gesneden
1 wortel (OPTIONEEL) geschild en in kleine stukjes gesneden (overslaan als je een KETO-dieet volgt)
1 limoen geperst
1-2 eetlepels verse dille of bieslook gehakt
1 ui in kleine blokjes
1 groen blad gehakt en 1 kop witte stengel gesneden van een prei
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 L visbouillon of bouillon
500 g bloemkool bevroren of vers
zout en peper naar smaak (ongeveer 1 en ½ theelepel zout en ½ theelepel peper)
¼ theelepel cayennepeper
20 cl zware room
500 g zalm zonder vel en in stukjes gesneden
1 wortel (OPTIONEEL) geschild en in kleine stukjes gesneden (overslaan als je een KETO-dieet volgt)
1 limoen geperst
1-2 eetlepels verse dille of bieslook gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493751
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht