Miso Boter Uien

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/20/2022 - 09:56
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 240°C.
-Halveer de uien of sjalotten in de lengte, gooi de papierachtige schil weg, evenals de laag eronder als deze taai of droog is. Snijd de bovenkanten en een beetje van de onderkant af (niet te veel - je wilt ervoor zorgen dat de uienhelften aan de basis bij elkaar blijven).
-Klop in een middelgrote kom de gesmolten boter, miso en warm water door elkaar tot ze volledig zijn opgenomen.
-Plaats de uienhelften, met de snijkant naar beneden en op afstand van elkaar, in een hoge ovenschaal of pan en giet het miso-water erin. Dek goed af met aluminiumfolie en bak 35 minuten, verwijder dan de folie en draai de uien om zodat ze met de snijkant naar boven liggen (zorg ervoor dat ze intact blijven).
- Bedruip de uien heel goed en zet ze dan terug in de oven, onafgedekt, gedurende nog eens 45 tot 50 minuten, bedruip elke 10 minuten, tot de uien heel zacht zijn, diep bruin aan de bovenkant en de saus is gereduceerd tot een jus consistentie.

-Leg de uien voorzichtig op een schaal, giet de saus erover en eromheen en serveer meteen.
Afbeelding
Miso Boter Uien
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie wist dat uien zo overheerlijk konden zijn?  Serveer deze gekarameliseerde  uien met gebraden kip of met gegrild brood, aardappelpuree of rijst.
Ingrediënten
6 tot 8 kleine uien of 8 zeer grote sjalotten
7 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
65 g witte of andere misopasta
1 liter warm water
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493748
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Yotam Ottolenghi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester