Bereidingswijze
-Was en droog de Chinese bieslook en groene uien. Snijd elk in stukjes van 2,5 cm en zet apart in aparte kommen. Ik scheidde ook het witte deel van de groene uien.
-TAUGE : verwijdert u de uiteinden, maakt u de spruiten schoon en spoelt u ze af met water en laat u het water weglopen.
Bereid de saus voor:
-Meng de sojasaus, donkere sojasaus, veganistische oestersaus en suiker in een kom tot alles goed gemengd is.
-Vul vervolgens een pan (genoeg om 2 porties noedels te koken) met water aan de kook.
-Voeg de noedels toe en gebruik een paar eetstokjes of een tang om de noedels uit te spreiden. Zet het vuur uit en laat het een minuut in het water staan.
-Zeef de noedels op een groot bord. Wrijf de noedels in met een scheutje olie en laat de noedels drogen en afkoelen.
-Ondertussen, in een verwarmde koekenpan met antiaanbaklaag met een theelepel olie, roerbak de taugé ongeveer 30 seconden. Zet het vuur uit en doe de taugé in een kom.
-Gebruik dezelfde koekenpan, voeg meer olie toe en fruit de sjalotten en het witte deel van de groene uien op middelhoog vuur tot de sjalotten doorschijnend worden. Breng het mengsel vervolgens over in een kom en zet het opzij.
-Verhit nu de koekenpan opnieuw en voeg ongeveer een eetlepel olie toe. Voeg de noedels toe en verdeel de noedels in één laag om de bodem van de pan te bedekken.
-Laat de noedels 1-2 minuten koken voordat je ze omdraait.
-Als je de noedels hebt omgedraaid, voeg je de gekookte groenten toe samen met de helft van de saus.
-Gebruik een paar eetstokjes om de noedels door de saus te mengen
-Voeg dan de resterende saus toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
-Proef en breng indien nodig op smaak met meer sojasaus. Als de noedels te droog lijken, kun je wat groentebouillon of water toevoegen om de noedels verder te koken.
-Spatel ten slotte de Chinese bieslook en groene uien erdoor en kook nog een minuut terwijl je de noedels gooit. -Zet het vuur uit en garneer met sesamzaadjes.
Serveer warm.
-TAUGE : verwijdert u de uiteinden, maakt u de spruiten schoon en spoelt u ze af met water en laat u het water weglopen.
Bereid de saus voor:
-Meng de sojasaus, donkere sojasaus, veganistische oestersaus en suiker in een kom tot alles goed gemengd is.
-Vul vervolgens een pan (genoeg om 2 porties noedels te koken) met water aan de kook.
-Voeg de noedels toe en gebruik een paar eetstokjes of een tang om de noedels uit te spreiden. Zet het vuur uit en laat het een minuut in het water staan.
-Zeef de noedels op een groot bord. Wrijf de noedels in met een scheutje olie en laat de noedels drogen en afkoelen.
-Ondertussen, in een verwarmde koekenpan met antiaanbaklaag met een theelepel olie, roerbak de taugé ongeveer 30 seconden. Zet het vuur uit en doe de taugé in een kom.
-Gebruik dezelfde koekenpan, voeg meer olie toe en fruit de sjalotten en het witte deel van de groene uien op middelhoog vuur tot de sjalotten doorschijnend worden. Breng het mengsel vervolgens over in een kom en zet het opzij.
-Verhit nu de koekenpan opnieuw en voeg ongeveer een eetlepel olie toe. Voeg de noedels toe en verdeel de noedels in één laag om de bodem van de pan te bedekken.
-Laat de noedels 1-2 minuten koken voordat je ze omdraait.
-Als je de noedels hebt omgedraaid, voeg je de gekookte groenten toe samen met de helft van de saus.
-Gebruik een paar eetstokjes om de noedels door de saus te mengen
-Voeg dan de resterende saus toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
-Proef en breng indien nodig op smaak met meer sojasaus. Als de noedels te droog lijken, kun je wat groentebouillon of water toevoegen om de noedels verder te koken.
-Spatel ten slotte de Chinese bieslook en groene uien erdoor en kook nog een minuut terwijl je de noedels gooit. -Zet het vuur uit en garneer met sesamzaadjes.
Serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Probeer deze vegan Kantonese sojasaus gefrituurde noedels vandaag nog! Het is gemaakt met verse gele noedels, eenvoudige sojasausmixen en heerlijke groenten. Je hebt in een mum van tijd een lekkere noedel gerecht voor jou en je gezin.
Ingrediënten
2 porties verse gele noedels
1 sjalot in dunne plakjes
220 g mung taugé
2 stengels groene uien
een klein bosje Chinese bieslook ongeveer 50 g
kokende olie
geroosterde sesamzaadjes
Saus :
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
½ eetlepel vegan oestersaus
1 theelepel suiker
1 sjalot in dunne plakjes
220 g mung taugé
2 stengels groene uien
een klein bosje Chinese bieslook ongeveer 50 g
kokende olie
geroosterde sesamzaadjes
Saus :
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
½ eetlepel vegan oestersaus
1 theelepel suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493746
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Woon Heng
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch