Libanese Knoflooksaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/19/2022 - 10:40
Bereidingswijze
-Voeg de knoflook en het zout toe aan een keukenmachine en verwerk tot de knoflook een pasta vormt, stop zo nodig om langs de zijkanten te schrapen.
-Druppel, terwijl de motor draait, de olie in de knoflook, te beginnen met slechts een paar druppels per keer. Blijf in de olie druppelen tot de eerste 6 cl olie is toegevoegd, en voeg het dan toe in een zeer langzame motregen.
-Zodra de helft van de olie is opgenomen, terwijl de motor nog draait, voeg je langzaam het citroensap toe.
-Voeg, terwijl de motor draait, de resterende olie toe in een langzame, gestage stroom en stop zo nodig om langs de zijkanten te schrapen. Het proces van het opnemen van de olie en het citroensap duurt ongeveer 20 minuten. -Het moet langzaam gebeuren, zodat het mengsel goed emulgeert.
-Sprenkel het ijswater in de bovenkant terwijl de motor draait. Het mengsel zal een beetje gladder worden en moet erg romig zijn. Breng over naar een kom.
-Druppel er eventueel olijfolie overheen.
Afbeelding
Libanese Knoflooksaus
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Libanese Knoflooksaus is een romige saus op basis van knoflook die perfect is om te serveren bij flatbread of pitabroodjes uit het Midden-Oosten en/of verse groenten.Ook lekker is Libanese knoflooksaus in een kom met pita erbij. 
Ingrediënten
150 g gepelde knoflookteentjes
1 theelepel zout
48 cl plantaardige olie
4 eetlepels vers geperst citroensap
4 eetlepels ijswater
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
Bewaar Libanese Knoflooksaus maximaal 1 maand in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493744
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester