Bereidingswijze
Verhit een scheutje zonnebloem olie ( of olie naar keuze ) in een pan en fruit de ui en de knoflook zachtjes enkele minuten.
Voeg vervolgens de peen en de paddenstoelen toe en laat deze circa 5 minuten meebakken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de bloem toe en laat deze mee garen. Blus het geheel met de groentebouillon en voeg het laurierblad en de takjes tijm toe. Laat het stoofje op een zacht vuurtje circa 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder vlak voor serveren het laurierblad en de takjes tijm.
Serveer met rijst, puree of krieltjes. Wil je met krieltjes serveren, dan kun je deze gelijk met de laurier en tijm in de pan doen.
Voeg vervolgens de peen en de paddenstoelen toe en laat deze circa 5 minuten meebakken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de bloem toe en laat deze mee garen. Blus het geheel met de groentebouillon en voeg het laurierblad en de takjes tijm toe. Laat het stoofje op een zacht vuurtje circa 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder vlak voor serveren het laurierblad en de takjes tijm.
Serveer met rijst, puree of krieltjes. Wil je met krieltjes serveren, dan kun je deze gelijk met de laurier en tijm in de pan doen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat een heerlijk stoofje !. Zó lekker kan iets vegetarisch zijn. Ik had nog circa 75 gram gerookte spekjes liggen. Deze heb ik in een droge koekenpan krokant gebakken en over de portie van mijn man gestrooid. Bovendien heb ik een scheutje worcestershiresauce voor een beetje pit aan het stoofje toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gehakt
500 gr paddenstoelenmix schoon in stukken
200 gr winterpeen in dunne plakjes geschaafd.
35 gr tomatenpuree( heel blikje)
20 gr bloem
200 ml groentebouillon
1 laurierblaadje
3 takjes tijm
1 teentje knoflook fijn gehakt
500 gr paddenstoelenmix schoon in stukken
200 gr winterpeen in dunne plakjes geschaafd.
35 gr tomatenpuree( heel blikje)
20 gr bloem
200 ml groentebouillon
1 laurierblaadje
3 takjes tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Serveer met rijst, puree of krieltjes. Wil je met krieltjes serveren, dan kun je deze gelijk met de laurier en tijm in de pan doen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493743
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond Eigen tekst foto's en een kleine aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch