Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de bloemkool in ruim water in 10-12 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de kipstukjes erdoor en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
- Meng de krieltjes met de crème fraiche, kerriepoeder en pezo.
- Schep de bloemkool met de kip in de ovenschaal. Verdeel de kerriekrieltjes erover.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de kipstukjes erdoor en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
- Meng de krieltjes met de crème fraiche, kerriepoeder en pezo.
- Schep de bloemkool met de kip in de ovenschaal. Verdeel de kerriekrieltjes erover.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min goudbruin en gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog de helft van een grote bloemkool in de koelkast liggen en daarvoor ben ik op zoek gegaan naar een recept.
Het recept dat ik op internet tegenkwam heb ik aangepast naar de ingrediënten die ik in huis had.
Dit is weer zo'n recept waar je naar hartenlust mee kunt variëren.
TIP: Het originele recept is met gehakt.
Het recept dat ik op internet tegenkwam heb ik aangepast naar de ingrediënten die ik in huis had.
Dit is weer zo'n recept waar je naar hartenlust mee kunt variëren.
TIP: Het originele recept is met gehakt.
Ingrediënten
- 400-500 gram kip(dij)filet, in stukjes
- 1 bloemkool (of de helft van een grote)
- 200 gram crème fraiche
- 2 tl kerriepoeder (ik had kerrie Madras)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram (mini)kriel
- olijfolie
- pezo
- handvol geraspte kaas
- 1 bloemkool (of de helft van een grote)
- 200 gram crème fraiche
- 2 tl kerriepoeder (ik had kerrie Madras)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram (mini)kriel
- olijfolie
- pezo
- handvol geraspte kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493740
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Jumbo/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij