Bereidingswijze
-Doe de roomkaas, mozzarella, feta en gehakte babyspinazie in een grote mengkom. Meng de spinazie en de kazen met je handen tot ze goed gemengd zijn (het moet eruitzien als een dikke pasta). Opzij zetten.
-Leg de botfilets op een groot bord. Strooi de gewenste hoeveelheid Old Bay Seasoning op elke filet.
-Verdeel de vulling in 6 gelijke porties. Werk een voor een, vorm het deel van de vulling in een eivorm en plaats het dicht bij de staart van de vis. Rol vervolgens elke filet, beginnend bij de staart, in jelly-roll-stijl en leg deze met de naad naar beneden op de ovenschaal.
-Strooi er nog wat Old Bay-kruiden over en smeer met een kwastje wat olijfolie over de filets.
-Bak ongeveer 20 minuten op 180°C , tot de vis gaar is.
-Leg de botfilets op een groot bord. Strooi de gewenste hoeveelheid Old Bay Seasoning op elke filet.
-Verdeel de vulling in 6 gelijke porties. Werk een voor een, vorm het deel van de vulling in een eivorm en plaats het dicht bij de staart van de vis. Rol vervolgens elke filet, beginnend bij de staart, in jelly-roll-stijl en leg deze met de naad naar beneden op de ovenschaal.
-Strooi er nog wat Old Bay-kruiden over en smeer met een kwastje wat olijfolie over de filets.
-Bak ongeveer 20 minuten op 180°C , tot de vis gaar is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Spinazie Gevulde Botfilets zijn een heerlijke mix van lekkere witvis en romige spinazievulling Dit eenvoudige recept is vol van smaak en zeer veelzijdig.
Ingrediënten
6 botfilets
½ theelepel. Old Bay Kruiden of naar smaak (kant en klaar te koop of zelf maken zie Smulweb)
1 eetl. olijfolie
Voor de vulling :
90 g roomkaas
100 g mozzarella kaas
100 g fetakaas
90 g babyspinazie, grof gehakt
½ theelepel. Old Bay Kruiden of naar smaak (kant en klaar te koop of zelf maken zie Smulweb)
1 eetl. olijfolie
Voor de vulling :
90 g roomkaas
100 g mozzarella kaas
100 g fetakaas
90 g babyspinazie, grof gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493738
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Tania
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht