Gemarineerde braadworsten met stoemp van aardappel, wortel en tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/18/2022 - 08:08
Bereidingswijze
-Leg de braadworsten in een ovenschotel en overgiet met rode wijn, voeg de ui en laurierblaadjes toe en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
-Breng een grote pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappels gaar in 15-20 minuten, voeg de laatste 10 minuten de wortels toe.
-Giet de aardappels en wortels af en stamp ze met een stamper fijn.
-Voeg de melk, eierdooier, muskaatnoot en het kerriepoeder toe en kruid naar smaak met peper en zout. Meng tot slot de stukjes tomaat onder de stoemp.
-Haal de braadworsten uit de marinade en bak ze in een pan met een klontje boter, serveer met stoemp en bieslook.
Afbeelding
Gemarineerde braadworsten met stoemp van aardappel, wortel en tomaat
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De braadworsten marineren we minstens 1 uur..en dan kan het koken en bakken beginnen !  Super lekkere gemakkelijke maaltijd ! 
Ingrediënten
4 braadworsten
6 aardappelen (grote, geschild en in blokjes gesneden)
2 tomaten (in kleine blokjes)
4 wortelen (in stukjes)
1 ui (in halve ringen)
2 laurierblaadjes
200 milliliter rode wijn
50 milliliter melk
1 klontje boter
1 eierdooier
bieslook (verse, fijngesnipperd)
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel currypoeder
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493735
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester