Bereidingswijze
Laat de spinazie op tijd ontdooien in de steelpan.
Schil de aardappelen, gebruik je de Gourmand aardappelen dan hoeft dat niet persé. Er zitten veel voedingsstoffen in de schil. Snijd ze in gelijke delen, was ze, doe ze in een soeppan en zet ze net onder water. Voeg er naar wens zout aan toe.
Doe de boerenkool erbovenop, deksel op de pan en breng aan de kook.
Giet evt. Vocht van de ontdooide spinazie. Verhit de spinazie terwijl de aardappelen koken. Haal op het eind de deksel er vanaf om het overtollige vocht de laten verdampen of laat het uitlekken in een zeef/vergiet.
Giet de aardappels/ boerenkool af als ze gaar zijn (ca. 20 min). Voeg toe: de boter (in blokjes gesneden), de warme spinazie, een flinke scheut azijn, een flinke eetlepel mosterd, flink wat vers gemalen nootmuskaat, zout en peper én stampen maar.
Mocht je de stamppot niet smeuïg genoeg vinden dan kun je er nog wat warme melk aan toevoegen.
Serveer er extra azijn en mosterd op tafel naast.
Schil de aardappelen, gebruik je de Gourmand aardappelen dan hoeft dat niet persé. Er zitten veel voedingsstoffen in de schil. Snijd ze in gelijke delen, was ze, doe ze in een soeppan en zet ze net onder water. Voeg er naar wens zout aan toe.
Doe de boerenkool erbovenop, deksel op de pan en breng aan de kook.
Giet evt. Vocht van de ontdooide spinazie. Verhit de spinazie terwijl de aardappelen koken. Haal op het eind de deksel er vanaf om het overtollige vocht de laten verdampen of laat het uitlekken in een zeef/vergiet.
Giet de aardappels/ boerenkool af als ze gaar zijn (ca. 20 min). Voeg toe: de boter (in blokjes gesneden), de warme spinazie, een flinke scheut azijn, een flinke eetlepel mosterd, flink wat vers gemalen nootmuskaat, zout en peper én stampen maar.
Mocht je de stamppot niet smeuïg genoeg vinden dan kun je er nog wat warme melk aan toevoegen.
Serveer er extra azijn en mosterd op tafel naast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van mijn moeder, zij vond de stamppot met alleen boerenkool wat stroef en voegde spinazie toe voor een meer smeuïge stamppot. Door extra groenten ook nog groener én gezonder!
Ingrediënten
300 gr. Boerenkool
400 gram spinazie (diepvries) grof gesneden, géén à la crème
900 gr. Aardappelen (Gourmand AH)
50 gr. Roomboter
Zout en peper
Vers gemalen nootmuskaat
Azijn
Mosterd en melk naar wens
400 gram spinazie (diepvries) grof gesneden, géén à la crème
900 gr. Aardappelen (Gourmand AH)
50 gr. Roomboter
Zout en peper
Vers gemalen nootmuskaat
Azijn
Mosterd en melk naar wens
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan
Steelpan
Vergiet
Stamppot stamper
Spatel
Steelpan
Vergiet
Stamppot stamper
Spatel
Leuke tips
Ik houd (net als mijn moeder) niet van rookworst dus serveer de stamppot altijd met een stukje verse worst van de slager. Mijn favoriet is een Frans- of venkelworstje van Slagerij De Wit in de Wakkerstraat te Amsterdam. Maar uitgebakken spekjes, een vegetarisch worstje of een heerlijk sucadelapje passen natuurlijk ook.
Foto volgt ;)
Foto volgt ;)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493734
Homepage ID
3039466
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Vegetarisch