Omelet Speciaal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/17/2022 - 19:12
Bereidingswijze
Bak de bacon reepjes in een dun ingevette koekenpan knapperig. Haal uit de pan en laat eventueel uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalot in het aanhangende vet.

Leg de plakken tomaat in de pan en bak ze zachtjes aan een kant. Draai de plakken om en bestrooi ze lichtjes met peper , zout en tijmblaadjes.


Klop de 4 eieren met de room los in een kom. Voeg de gebakken en uitgelekte bacon reepjes toe alsmede de ringetjes lenteui en de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Meng alles goed. Giet het mengsel over de tomaat in de pan. Deksel op de pan en laat het ei op een zacht vuurtje stollen. Bestrooi de omelet met de geraspte cheddar en laat de kaas smelten.

Halveer de omelet en serveer op een lekker sneetje geroosterd brood. Lekker als lunch of als hoofdmaaltijd met wat salade.

Afbeelding
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Omelet Speciaal
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een simpele omelet, met dát wat er nog in de koelkast voorhanden was. 
Ingrediënten
2grote tomaten in plakken( snij de boven en onderkant in blokjes)
1sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
3 lenteui in ringetjes
100 gram magere reepjes bacon
geraspte cheddar 75 gram
4 eieren
1 takje tijm
2 el kookroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank, mes, kom, garde
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493733
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47