Omelet Speciaal.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/17/2022 - 19:02
Bereidingswijze
Bak de bacon reepjes in een dun ingevette koekenpan knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalot in het aanhangende vet.

Leg de plakken tomaat in de pan en bak ze zachtjes aan een kant. Draai de plakken om en bestrooi ze lichtjes met peper , zout en tijmblaadjes.


Klop de 4 eieren met kookroom los in een kom. Voeg de gebakken en uitgelekte bacon reepjes toe alsmede de ringetjes lenteui en de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Meng alles goed. Giet het mengsel over de tomaat in de pan. Deksel op de pan en laat het ei op een zacht vuurtje stollen. Bestrooi de omelet met de geraspte cheddar en laat de kaas smelten.

Halveer de omelet en serveer op een lekker sneetje geroosterd brood. Lekker als lunch of als hoofdmaaltijd met wat salade.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigenlijk zou deze omelet :  " De Geen Zin Om Te Koken Omelet " moeten heten. Boodschappen doen we pas morgen . Dus even een blik in de koelkast met wat nog voorhanden was. Tomaat, spekjes en wat lenteui. Tijm uit de tuin en natuurlijk eieren, die altijd wel voorradig zijn. Beetje  cheddar en klaar. 
Ingrediënten
2grote tomaten in plakken( snij de boven en onderkant in blokjes)
1sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
3 lenteui in ringetjes
100 gram magere reepjes bacon
geraspte cheddar 75 gram ( of kaas naar keuze)
4 eieren
1 takje tijm
2 el kookroom
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, snijplank mes en pan.
Leuke tips
Met gerookte spekjes ook lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493732
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47